Fikk Bergmannsprisen på 100 000 kroner

Meldal

Årets Bergmannspris på 100 000 kroner gikk til Erik Haugane. Den ble utdelt under Bergmannskonferansen på Løkken torsdag. Haugane er industrigründer og administrerende direktør i oljeselskapet OKEA i Trondheim.

- Prisen skal gjøre stas på stayere i våre kommuner, som har bygd arbeidsplasser og gjort en samfunnsinnsats også utover det å skape arbeidsplasser. Det er en pris i ånden til bergmannen, som også vektlegger langsiktighet og det å lykkes over tid. Vinneren har tatt personlig risiko, jobbet målrettet og hardt for å lykkes og har vist samfunnsansvar. Han har skapt arbeidsplasser samt etablert og bidratt til etaberling av flere selskaper, og bidratt med kaptial og kompetanse i Trøndelags gründermiljø, sa Ståle Gjersvold, administrerende direktør i TrønderEnergi.

Han utgjør juryen sammen med Ingunn Aspli i Bergmannskonferansen og tidligere stortingsrepresentant Arne L. Haugen.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk beskjeden, jeg visste ikke engang at jeg var nominert. Det er ikke til å underslå at de virksomhetene jeg har vært med og skapt har vært avhengige av meg. Det er ikke mulig å leie inn en gründer, det må være en person som har drivkraften i seg, sa Haugane.