Gøy for hele familien på Leangen

Zorro kommer, og folk får stifte nærmere bekjentskap både med hest, lama, ponnier og esel når Hestens dag arrangeres på Leangen søndag.

Ansiktsmaling hører også med når travet inviterer til familiehygge. 

Meldal

Det er Trondheimsregionen trav og Leangen travbane som i fellesskap inviterer til Hestens dag på Leangen søndag. På programmet står både aktiviteter og opplevelser som bør kunne friste både liten og stor.

– Det blir mange aktiviteter for ungene, og således blir dette et fint arrangement også for barnefamilier. Vi tilbyr blant annet ponniridning, hoppeslott, ansiktsmaling og ikke minst muligheten til å møte både hest, ponnier, lama, esel og kaniner på nært hold. I tillegg vil vi få demonstrert både sprangridning og dressurridning, opplyser daglig leder Robert Jakobsen i Leangen travbane.

Thai Tanic

På programmet står også travkjøring, både ordinære løp og tandemkjøring hvor folk flest får muligheten til å oppleve hvordan det er å sitte i vogna når hesten akselererer. Og det er ingen hvilken som helst som stilles til disposisjon for prøvekjøring. En av hestene er nemlig Thai Thanic, en av Norges mestvinnende og raskeste hester gjennom alle tider med en konto pålydende 8,5 millioner kroner og rekord på 1,09,9.

– Vi kjører oppvisningsløp både med vogn og i monté. I tillegg vil folk som kommer få muligheten til å kjøre hest i banen i ei tandemvogn sammen med en rutinert kusk, forteller Jakobsen.

Ellers vil også filmhelten Zorro dukke opp i Frode Husbyn og Bagpipes skikkelse, pluss at Jomar Blekkan vil være på plass med folkehesten Thor Va Bene, som eies av tusen andelseiere i Midt-Norge.