Denne duoen tar over Svorkmo

Gøran Aakerholm og Thomas Eggan trener Svorkmo kommende sesong. 

Orkdal

Forrige uke kunne Svorkmo annonsere trenerne for neste sesong. Neste år er det Thomas Eggan og tidligere Orkla-spiller Gøran Aakerholm som står på sidelinjen.

Sabbatsår

Thomas Eggan tok Svorkmo til et suverent opprykk foran årets sesong, men ga seg som trener etter bare tre serierunder i 5. divisjon fordi han manglet motivasjon. Ove Solhaug tok over ansvaret for Eggan og gjorde jobben med å holde klubben i 5. divisjon. Eggan er ferdig med «Sabbatsåret» og har funnet igjen motivasjonen.

–Motivasjonen er sterk igjen. Jeg var lei en periode, så nå har jeg hatt et år hvor jeg har koblet litt av fra fotballen, men nå er jeg klar for å trø til igjen, forteller Eggan.

Aakerholm

Med seg i trenerteamet får Eggan med seg tidligere Orkla-spiller Gøran Aakerholm. Han var med i starten av årets sesong for Orkla og spilte de fire første kampene før han ble skadet. Aakerholm har aldri klart å bli helt skadefri og bestemte seg for å bidra for Svorkmo kommende sesong. Eggan har bare lovord om makkeren.

– Først og fremst har han et veldig godt fotballhode. Han ser løsningene veldig raskt. I tillegg er han flink med folk og en god motivator. Han blir en viktig tilvekst til neste sesong, skryter Eggan.

Spillende trener?

Aakerholm har vist at han holder 3. divisjonsnivå, men kommer han til å bidra som spiller for Svorkmo kommende sesong?

– Jeg vil prøve å spille for Svorkmo. Forhåpentligvis blir føttene mer samarbeidsvillig nå når det ikke blir like mye trening, sier forteller Aakerholm.

Tungt å gi seg

Aakerholm innrømmer at det er tungt å gi seg i Orkla.

– Hovedgrunnen til at jeg ikke fortsetter i Orkla er fordi jeg har vært plaget med skader de siste åra. Jeg var med i starten i år, men så ble jeg skadet og etter det har det vært tungt å fortsette. Jeg var inne på tanken allerede før årets sesong, men bestemte meg for å ta ett år til i Orkla, forteller han.

Selv om han nå blir med i trenerapparatet i Svorkmo, så melder han seg ikke helt ut av gamleklubben.

– Jeg klarer ikke å melde meg helt ut. Jeg kommer å bidra i en eller anna rolle for Orkla også, men det er ikke helt avklart end. Men hovedprioriteten nå, er å trene Svorkmo.

Etablere seg i 5. divisjon

Svorkmo reddet plassen i 5. divisjon med et lite nødskrik. Men neste sesong ønsker den nye trenerduoen å ta nye steg.

– Vi ønsker å etablere oss i 5. divisjon neste sesong. Da er målet at vi skal bli et solid 5. divisjonslag, sier Eggan.