Disse skal ta OIF til nye høyder

Rune Normannseth blir ny hovedtrener for Orkanger og tar med seg fire Buvik-spillere.

Rune Normannseth tar over OIF kommende sesong og han har fått med seg de tidligere buvikspillere Stian Storli, Marius Kvalvik, Sindre Belsås og Eskil Sivertsen. 

Nikki Konstad og Rune Normannseth mimrer om gamle dager. 

Orkdal

Orkangers seniorlag på herresiden er lei av å spille i 5. divisjon og har forsterket laget kraftig frem mot neste sesong.

Rune Normannseth tar over treneransvaret og med seg på lasset har han Eskil Sivertsen, Sindre Belsås, Marius Kvalvik og Stian Storli. Dette er spillere med 2. og 3. divisjonserfaring og i følge lederen i fotballavdelingen, Stein Atle Gangaas, er det flere spillere på vei inn.

Skal rykke opp

Med en slik satsing inn mot neste sesong, er målet ganske klart.

– Målet er helt klart å rykke opp til 4. divisjon. Orkanger må ha et seniorlag som spillere under kan strekke seg etter. Vi må prøve å finne tilbake til det positive. Det er et stort potensial i dette laget, sier Rune Normannseth.

– Det blir vel et lite press på Orkanger nå?

– Det er klart det blir press på oss. Alle vil slå Orkanger nå, men det er bare artig og det skal vi tåle, sier den nye treneren.

Måtte forsterke

– Hva gjorde at du valgte å ta over Orkanger?

– Jeg har spilt her i fem-seks sesonger tidligere, så jeg har en viss tilhørighet til klubben. Jeg hadde et krav om at stallen skulle forsterkes ganske mye hvis jeg skulle ta over og det har nå blitt gjort, sier Normannseth.

Normannseth mener at laget nå får en «kickstart» for å ta seg oppover i divisjonssystemet.

– Det blir en kickstart dette. Nå tenker vi både langsiktig og kortsiktig. Det er ikke sikkert vi blir med i mange år fremover. Derfor er det viktig å gjøre jobben rundt laget og skape entusiasme, sier han.

Har slitt

Orkangers seniorlag har slitt med å ta steget opp i 4. divisjon. Foran fjorårets sesong mistet laget ni spillere og laget endte til slutt på 4. plass. Det skal det nå bli slutt på.

– Målet er at det skal bli en kamp for å spille på førstelaget. Vi må få opp nivået på trening. Vi kommer vel til å starte på i januar med tre treninger i uka. Jeg kan i hvert fall garantere at laget skal være godt trent før sesongstart, avslutter Normannseth.