Skauningen Stine Kvernberg eier en hest som mange vil ha kloa i. 2-åringen BB Viking er svært ettertraktet og budene på kaldblodshesten begynner å bli veldig høye, men Stine nekter å selge.

– Vi har fått bud på 400 000 og 600 000 kroner, men vi har sagt nei. Han er ikke til salgs. Mamma mener vi bør selge, men vi kommer ikke til å gjøre det, forteller Stine.

– Hvorfor vil dere ikke selge?

– Det er ikke pengene det er snakk om for vår del. Vi ønsker å beholde denne hesten i familien og få noen flotte opplevelser med den. Vi kommer ikke til å selge uansett pris, sier hun.

Sterk travprøve

Denne helga var det landsfinale i utstilling for 2-årige kaldblodshester på Biri travbane og BB Viking gikk helt til finalen og ble til slutt nummer tre.

– Jeg hadde håpet at vi skulle komme til semifinalen og dermed være blant de seks beste, men da han ble tatt ut blant de tre som gikk til finalen, ble jeg veldig overrasket. Det var mange flotte hester på Biri i helga. Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Kvernberg.

På travprøven var det ingen som kunne måle seg med BB Viking som travet på kilometertida 1.34 i 500 meter. Stine Kvernberg mener hesten har mye mer å gå på enn det.

– Jeg kjørte nesten ingenting og lot han bare gjøre jobben. Det var en fin opplevelse å kjøre ham. Det virket i grunnen som han bare jogget. Han har mer å gå på enn det han viste på Biri, forteller Stine som knapt hadde kommet seg ned i stallen før interessenter kom og ville kjøpe talentet.

Målet er Kriteriet

Kvernberg vet det er et sjansespill å ikke selge når slike bud kommer på bordet. For selv om han er meget talentfull nå, er det ingen garanti for at utviklingen fortsetter.

– Han kan være veldig rask som 2-åring, men så kan utviklingen plutselig stoppe opp, men det er en sjanse vi er villig til å ta, sier hun.

– Hva er målet for hesten fremover ?

– Vi håper at han skal bli god nok til å delta i de store løpene. Vi har aldri hatt en hest som er god nok til å bli med i Kriteriet for 3-åringer, men vi håper han kan være blant de tolv beste 3-åringene i landet som får delta, når det blir arrangert i september neste år, avslutter Kvernberg.