Jobber natt og dag for gode skiforhold

Dugnadsfolket har satt opp vaktplan gjennom hele døgnet for å få i gang anlegget.

Står på natt og dag for å få anlegget i gang.

Orkdal

Snøen som kom i romjulen ble bare en kortvarig glede og forsvant i grunnen like fort som den kom. Nå har kuldegradene kommet tilbake og i Knyken går snøkanonene natt og dag. I øyeblikket er det perfekte forhold for snøproduksjon.

– Slik som luftfuktigheten og temperaturen er nå, så kan det ikke bli mye bedre forhold for snøproduksjon. Nå går det så effektivt som det går an, forteller Gunnar Slupphaug som har ansvaret for snøproduksjonen i Knyken.

Har vaktplan

Når snøkanonene går kontinuerlig hele døgnet, må de også passes på.

– Vi har nå fire personer som går sekstimers vakter gjennom dagen og natta. På natten har vi stilt webkameraene mot snøkanonene for å se om de går som de skal, forteller Slupphaug.

Leder i Orkdal IL Magne Fossbakk er mektig imponert over innsatsen som legges ned.

– På søndag startet de å mobilisere med å få med seg folk og da kjører de på hele døgnet med vaktplaner som de har ordnet selv. Den eneste betalingen de får er en kopp kaffe og en brødskive. Jeg er utrolig stolt over det som utføres av denne gjengen, sier Fossbakk.