Eggen trekker seg tilbake

Nils Arne Eggen trekker seg i år tilbake og vil ha en rådgivende rolle i Orkla FK, mens Arnstein Røen har hovedansvaret for treninger og kamper.

I fire år har Arnstein Røen og Nils Arne Eggen (i bakgrunnen) samarbeidet om å trene Orkla, men denne sesongen har Arnstein hatt ansvaret alene. 

Sondre Sørløkk blir en viktig spiller for Orkla denne sesongen. Røen tror talentet har det som skal til for å lykkes på et høyere nivå. 

Orkdal

Denne vinteren er det Arnstein Røen som har ledet treningene og kampene. Nils Arne Eggen skal ha en mer rådgivende rolle i Orkla etter å ha trent laget sammen Røen de siste fire årene.

– Det er Arnstein som kjører det her nå. Jeg kommer til å være med og komme med innspill, men det er Arnstein som har ansvaret for treningene. Det hadde vi allerede bestemt oss for før sesongen startet, sier trenerlegenden.

Les også: Eggen fikk mer problem med Tiller enn Juventus

I bakgrunnen

Tidligere sesonger har Eggen spradet rundt på treningsfeltet og gitt sine instrukser på sitt sedvanlige vis, men nå har trenerlegenden trukket seg tilbake og følger med treningen fra sidelinjen. En og annen tilbakemelding får spillerne om noe gjøres feil, men det er Røen som styrer skuta nå.

– Arnstein har blitt en dyktig trener, sier Eggen til de få skuelystne som følger treningen fra sidelinjen onsdag kveld.

Les også: Eggen i harnisk etter feilparkering

– Jeg har vært heldig

Røen jobber som lærer ved Orkdal videregående skole, akkurat som Eggen gjorde i sine yngre dager. Han er heller ikke veldig ulik Eggen på treningsfeltet.

– Det er ikke alle som har vært like heldig som meg. Jeg har lært utrolig mye av Nils. Ikke bare det som foregår på feltet, men også det å få diskutere fotballfaglige ting med han, sier Røen om å ha hatt Eggen som læremester i snart fire år.

Arnstein ser ikke på seg selv som utlært som fotballtrener og tror det er mer å lære av Eggen.

– Man snapper opp småting hele tiden. Nils er jo ekstrem på å se detaljer i helheten. Der er han nok uten like i hele Norge, mener Røen.

Les også: Her er Eggens lokale drømmelag

Ung stall

Røen rår over en ung stall krydret med noen rutinerte spillere. Foran årets sesong ga Gøran Aakerholm seg på grunn av skadeproblemer, mens Christian Eggen Rismark returnerte til Ranheim. Orkla har hentet Sondre Mogset fra Meldal, men ellers er stallen nesten uendret fra i fjor. Orkla har en imponerende junioravdeling og flere nye juniorer har fått trent med A-laget i denne oppkjøringen. Stallen har en gjennomsnittsalder på rundt 22 år.

– Vi har kommet i en fase i oppkjøringen der vi ikke ser etter nye spillere. Vi satser på at de spillerne vi nå har vil ta videre steg denne sesongen, sier Røen.

Eggen er imponert over spillerutviklingen i klubben.

– Etterveksten er veldig bra nå. Det er viktig at ungdommene må venne seg til å spille mot spillere med hår på brøstet, sier han og ler.

Sondre kan nå langt

Ett av de største talentene på Orkla er meldalingen Sondre Sørløkk som denne vinteren har fått trent en del med Rosenborg. Røen har god tro på at Sørløkk kan hevde seg på et høyere nivå etter hvert.

– Sondre har vært seriøs fra dag en. Han har jobbet godt og er veldig seriøs i det han driver med. Jeg tror han kan spille på et høyere nivå etter hvert og forhåpentligvis finner han seg en klubb han får spille mye i, sier Røen.

– Tror du han blir i Orkla hele denne sesongen?

– Det vet vi ikke noe om. Vi kommer i hvert fall ikke til å holde han igjen om han ønsker nye utfordringer og det vet han. Han må føle litt på det selv. Vi ønsker jo å utvikle spillere som kan ta slike steg, sier Røen.

Mål om topp 4

Etter at seriestrukturen ble endret foran denne sesongen er det slik at de fire-fem beste lagene i hver 3. divisjonsavdeling holder seg i divisjon, mens resten rykker ned til 4. divisjon.

– For oss er det helt naturlig å satse på å kjempe om en plass i den nye 3. divisjon. Det er en stor nedtur om vi ikke klarer det, sier Røen.

Han er positiv til en mer spisset 3. divisjon.

– Denne endringen vil løfte nivå i 3. divisjon veldig. Det blir tøft å kjempe om de fire øverste plassene. Det er mange gode lag i avdelingen i år og det er nok høyere nivå enn i fjor, sier Røen.

Orkla sesongåpner hjemme mot Stjørdals-Blink søndag 10. april.