Eide imponerte stort i Oslo

I ferd med å etablere seg som en av landets mest spennende langdistanseløpere.

Trond Ørjan Eide imponerte til gangs da han i helga var med i tetbildet i Sentrumsløpet. Det var første hang han fikk se 30-tallet i et milløp på vei.Arkivfoto 

Orkdal

Vormstad-gutten imponerte stort da han i helga var med i teten i Sentrumsbildet.

– Jeg hadde forhåpninger om at det på en god dag skulle være mulig å løpe under 31 minutter. Men jeg visste at det kom til å bli tøft ettersom traseen i Sentrumsløpet ikke er blant de letteste. Det var heller ikke optimale løpsforhold ettersom det var surt og kaldt, sa Eide etter at han hadde blitt klokket i mål på 30 minutter og 46 sekunder.

Dermed forbedret Trond Ørjan sin bestenotering på mila med tre sekunder. Det var på bane og på betydelig lettere og flatere underlag at han oppnådde den tiden forrige sesong.

Fikk gode svar

– Det er ingen tvil om at jeg fikk de svarene jeg håpet på. Jeg har ikke lagt opp til noen formtopp i april. Derfor var det svært gledelig at det gikk så fort som det gjorde. Det betyr enormt mye for selvtilliten og motivasjonen at kroppen responderte så bra som den gjorde i det som på mange måter var årets første viktige konkurranse for mitt vedkommende. Jeg håper at prestasjonen og tiden er en indikasjon på at jeg har truffet med treningsopplegget og har tatt nye steg i løpssammenheng, sier Trond Ørjan Eide.

Les mer om Trond Ørjan i tirsdagens papirutgave.