Jenny Simonsen (11) fra Orkdal Taekwondo klubb kan bli den yngste i Norge til å ta svart belte. Flere utøvere fra Orkdal Taekwondo klubb skal i år søke om å få gå opp til sort belte. Den yngste i gjengen som skal søke er Jenny Simonsen som bare er 11 år.

– Hvis hun får gå opp og klarer kravene som blir satt, så blir hun den yngste i Norge til å klare det, forteller nestleder Antonis Hatzimarkos.

Sjeldent talent

11-åringen har nå holdt på med tae kwon do i snart 6 år og har gått gradene i idretten fra kvitt (nybegynner), gult, grønt, blått, rødt og nå søker hun altså om å få gå opp til svart belte. Hatzimarkos har fulgt jenta gjennom alle årene og er imponert.

– Jeg tror ikke jeg har sett noe liknende talent for ei som er så ung. Søstera Maria er også veldig flink, skryter Hatzimarkos.

Tøffe krav

For å få svart belte stilles det høye krav til utøverne. Det må sendes inn en søknad med CV, før de samles sammen med alle andre rødbelter som ønsker å ta svart belte til en regional samling for å se hva de kan.

– På samlingen skal utøverne gjennom flere teknikker i angrep og forsvar, forskjellige firvendinger med spark, frisparring og andre teknikker. I tillegg skal de gjennom en teori til slutt hvor de må kunne en god del om historien til idretten sammen med andre ting, sier Hatzimarkos.

Etter det blir utøverne silet ut etter hvem som har klart kravene.

– Dette er veldig seriøst. Det blir stilt akkurat samme krav til 11-åring som til resten, ren bortsett fra det fysiske, sier leder Ole Jonny Haugen

Gleder seg

Jenny trener to ganger i uken i gymsalen på Evjen skole, men det blir også mye annen trening.

– I tillegg til å trene to ganger i uken her, så trener jeg en god del utenom. Jeg holder også på med svømming og korps, sier 11-åringen.

– Hvordan tror du det blir å prøve å ta svart belte?

– Det tror jeg blir veldig spennende og veldig artig. Jeg håper jeg klarer det, sier Simonsen.

Flere skal prøve

I tillegg til Jenny skal også Mads Møkkelgård Øyum, Maria Simonsen, Isabell Sletvold og Sondre Haugnes prøve å gå opp til svart belte. Leder i klubben Ole Jonny Haugen synes de nå har en veldig flott treningsgruppe for juniorene.

– Jeg har hatt hele denne gjengen siden de hadde kvitt belte og det er en gjeng som har gått veldig fort opp i gradene. De er gira på å trene hjemme og legge ned det lille ekstra, sier Haugen.