Lysmagi i måneskinn

– Vi var her i fjor også. Det var utrolig koselig. Vi får julestemning og det er en fin start på adventstiden. Og så er det så bra at det er noe for barna

Fakkeltog til Gammelosen. Video: Toril Langmo Skjetne

Orkdal

Det sier Miriam Simonsen Huseynov fra Fannrem etter å ha tatt med familien på lysfest første søndag i advent.

Og at Ingunn Asplis initiativ til lysfest på Orkanger ønskes velkommen, hersker det ingen tvil om. Flere hundre overvar julegrantenninga på torget for deretter å gå i fakkeltog til Gammelosen.

Lyste i mørket

Fjern og nær fylte torget og deltok på julegrantenning, gang rundt juletreet og sang julesanger akkompagnert av korpsmusikanter. Deretter ble faklene tent og Øystein Mælen og hans flotte Prins Juventus loset fakkeltoget ned mot Gammelosen. De mange hundre oppmøtte med fakler som toget ned fra sentrum til idrettsparken, var et flott syn som lyste opp i en mørk desemberkveld.

Stemningsfullt

I Gammelosen ventet et vakkert skue. 250 fakler lyste stemningsfullt langs hele stien rundt vannspeilet, og trær var dekket med lys som glitret i vannet. På vestbredden var skogen lyssatt med et nydelig, skiftende fargespill. Små barnehender pekte ivrig mot skogholtet der lyssøylene skapte magi.

– Se mamma, det er forskjellige farger!

Lys og flammer fascinerer, og det var tydelig stor stas for mange små og både holde fakler og se skogen opplyst av mange fargerike lyssøyler.

Noe for alle

Vel fremme i Hermetikken var det flammeshow. Sjongløren hadde vind i både hår og flammer, og oppvisningen var omrammet av fakkelbærere, vannspeilet og hadde lysshowet som bakgrunn. En spennende oppvisning på en flott arena! Elever fra musikklinja på Follo sang i paviljongen - omgitt av hjertelykter, julenissen delte ut små overraskelser til forventningsfulle barn og flere grillet pølser på bålet.

Et lyspunkt

– Det eneste som mangler er snøen.

STs utsendte overhørte kommentaren blant de oppmøtte, og må si seg enig. Med hvitt dekke eller lette snøfnugg i luften kunne det ikke blitt bedre. Men en slik kveld er uansett et lyspunkt i mørketida. En flott inngang til advent og førjulstid. Fullmånen var akkurat passe frempå, der den gjemte seg litt bak et slørete hvitt dekke. Så fikk fakler, bål og lykter sørge for det meste av lyset.