Det fortalte fjortenåringene Anne Hagestuen og Hanne R. Ree fra Meldal, som var blant de rundt 300 ungdommene som deltok under søndagens rusfrie arrangement i Orklahallen.

— Det er kjempeartig å være her. Det er nemlig ikke så mye å finne på for oss som er for unge til å gå på fest. Musikken er kjempebra, og så er det så spennende å bli kjent med nye folk, fortalte Anne.

Litt gammelrock

På scenen sto evigunge Stage Dolls, men før de entret scenen, var det orkdalsbandet Knaillertan som herjet scenen foran et entusiastisk publikum.

— Det blir litt gammelrock med Stage Dolls, men bandet har mange fine sanger. Vi storkoser oss, fortalte Hanne.

16. mai-festen i Orklahallen hadde rukket å bli en tradisjonen, hvor hensikten var å tilby ungdommen et rusfritt arrangement, noe Orkdal kommune og medarrangørene hadde lyktes godt med.

— Det er fint at det er helt alkoholfritt, fortalte orkangerjentene Heidi Elisabeth Hatvik, Camilla Osli, og Marthe Haugnes i kor.

— Eksemplarisk

Arrangementsansvarlig Ola Halsen sa i en kommentar at han var meget godt fornøyd med gjennomføringa av årets arrangement.

— Ungdommen oppførte seg eksemplarisk. Alt gikk kjempebra. Vi hadde proffe vaktmannskaper ved døra som sørget for at berusede ungdommer ikke kom inn. Ideelt sett skulle vi kanskje ha ønsket oss noen flere publikummere, men vi velger å fokusere på at de 300 i hallen så ut til å trives, avsluttet Halsen.