Kulturprisvinneren skal kåsere på Orkland Rådhus

Jon Fredrik Skauge skal kåsere om tradisjonsmat og Michelin-stjerner i Orkland rådhus 22. januar. 

Orkdal

I 2019 fekk dei to første restaurantene i Trøndelag Michelin-stjerner, Credo og Fagn. Som leverandør av kvalitetsråvarer til Credo er det to bønder frå Orkdal, Jon Fredrik Skauge frå Fannrem og Elin Østlund på Skjølberg. I februar i år skjer utdelinga av nye Michelin-stjerner i Trondheim. Dette er ein begivenhet som får internasjonal oppmerksomhet.

Jon Fredrik Skauge er leverandør av råvarer til Credo, samtidig som han i lokalene på Fannrems-garden sett tradisjonsmat i høgsetet. Han har også spisskompetanse på bunader, nordisk klesskikk og håndverkstradisjoner, og driv bl.a. med bunadssøm og kurs i det samme. Skauge har også et eget utsalg av håndsydde, individuelt tilpassede bunader side om side med moderne, unike plagg i krysningen mellom det tradisjonelle handverket og det nyskapende.

Som vi ser er han allsidig innafor tradisjonell kultur, og fekk i 2019 kulturprisen fra Trøndelag fylkeskommune.

Onsdag 22. januar vil Orkdal historielag og Orkland bygdekvinnelag invitere folk til å møte Jon Fredik Skauge i Orkland Rådhus, der han skal kåsere over temaet Michelin-stjerner og tradisjonsmat.