Ble nummer tre i trikse-VM

Erlend Fagerli (17) fra Orkdal gikk nesten hele veien under VM i Brasil

Erlend Fagerli (17) i aksjon under en av sine kamper i Brasil forrige uke.Foto: Samo Vidic/Red Bull Content Pool 

Orkdal

17-åringen kom inn i turneringen som en underdog, men viste raskt at han absolutt hadde noe å gjøre i det lukka VM som har ble arrangert i Brasil denne uken.

- Dette er utrolig stort for meg. Jeg hadde aldri forventet dette, forteller Erlend Fagerli på telefon fra Brasil.

I utgangspunktet må du vinne den nasjonale konkurransen for å kvalifisere deg til lukket-VM. Fagerli ble nummer to i NM, men i og med at vinneren av NM også ble nummer to i det åpne VM i Praha, fikk også Erlend en plass i VM i Brasil.

Se Erlend og Brynjar Fagerli trikse her

Tok sjansen

Og den sjansen tok Erlend med åpne armer. VM starter først med et gruppespill og orkdalingen vant alle sine kamper i gruppespillet. Der slo han en fra Irland, en fra Polen, en fra Marokko og en fra Thailand.

Viste skills under Trikse-NM

Tapte i semien
Etter å ha vunnet alle kampene i gruppespillet fikk han en overkommelig motstander i 8-delsfinalen. Den vant han hele 5-0. Resultatet blir målt av at fem dommere gir sin stemme om hvem de mener er best over tre minutter.

I Kvartfinalen møtte han en fra Belgia og dommerne stemte han videre med tre stemmer mot to. I semifinalen ventet forhåndsfavoritten fra Argentina. Det ble en jevn kamp, men argentineren stakk av med seieren 3-2.

Det ble ikke spilt bronsefinale, men Erlend vant bronsen fordi han hadde fått flest stemmer frem til semifinalen.

Les mer om hvordan Erlend opplevde turneringen i papiravisen i morgen!