Rockens førstedame til Oktoberrock

Hun gjorde stor suksess med Blonde on Blonde på 80-tallet, og i år er hun klar med ny plate. Til høsten står rockens førstedame på scenen i Orklahallen.

Bente Småvik står som en bauta i trøndersk rockehistorie. Til høsten står hun på scenen i Orklahallen. 

Orkdal

Dermed er plakaten til årets Oktoberrock i Orklahallen enda nærmere komplett, selv om det fortsatt ligger noen artistnavn på lur før plakaten er helt komplett. Fra før er The Wall, Tindrum og den gamle storheten Slade klar for årets gedigne rockemønstring i Orkdal. Nå er altså midtnorsk rocks førstedame, Bente Småvik, klar for scenen i Orklahallen.

– Jeg gleder meg veldig til denne konserten. Det var henvendelsen fra Olav Berg om å delta på årets Oktoberrock som fikk meg til virkelig å gi ny gass til karrieren min. Og nå blir det ny plate. Det er ikke sikkert at den blir ferdig til Oktoberrock, men vi vil i alle fall komme ut med et par nye singler i forkant av arrangementet, opplyser Småvik.

Fet koring

– Hva er det folk kan forvente med den nye plata?

– Melodiøs rock med røtter fra 70- og delvis 80-tallet. Det blir mye fet koring, ja, litt Abba-koring vil jeg si. Og låtene skal sitte i hodet til folk allerede første gangen de hører dem, forteller Småvik.

Slo igjennom

Bente Småvik startet karrieren allerede på 70-tallet. Hun slo imidlertid for alvor igjennom i 1987 med bandet Blonde on Blonde. Her figurerte hun som frontfigur sammen med Kristin Renanger, med artistnavnet Chris Candy. I 1989 ga bandet ut plata Labyrinth of Love, som solgte veldig godt i Norge. Da den ene blondinen, Kristin Renanger, sluttet i 1990, ble bandet døpt om til Perfect Crime – nå med Småvik som eneste frontfigur. Plateselskapet EMI hadde skikkelig tro på bandet, og plata Blonde on Blonde ble gitt ut i 1991, med Whitesnake-medlem Bernie Marsden som produsent. Perfect Crime ble imidlertid oppløst i 1993.

TNT og Holberg

De siste årene har Småvik jobbet mye med TNT. I tillegg har hun bidratt på hemnværingen Jan Erling Holbergs turneer de siste par årene. Men nå er hun altså igjen klar med eget materiale, hvor hun får god hjelp av sin ektemann, TNT-bassist Victor Borge, på låtskriversida.

Stor vokalist

I tillegg til å være en artist med en solid CV som går helt tilbake til slutten av 70-tallet, er Småvik en stor vokalist. Hun har et voldsomt spekter og en nydelig klang og stor kraft i stemmen sin. Mens mange vokalister fra 80-tallet sliter med å gjenta sangprestasjonene fra den gangen i dag, har Småvik klart å bevare stemmen sin som et nydelig instrument.

– Hvis du ser tilbake på karrieren, hva har vært det største?

– Utvilsomt Blonde on Blonde. Men samtidig vil jeg si at de siste årene med TNT og Jan Erling Holberg også har gitt meg veldig mye. Og nå gleder jeg meg veldig til å gi ut nye låter, og ikke minst til å stå på scenen i Orklahallen.

Renanger med

– Hva kan publikum forvente seg i Orklahallen?

– Kristin Renanger blir med på halve konserten og da blir det Blonde on Blonde for alle penga. Ellers blir det en meny med både gammelt og nytt materiale fra min karriere, forteller Småvik og legger til at det ikke er sikkert at det er to blondiner som står på scenen sammen denne kvelden.

– Kristin har ny farge på håret nesten hver gang vi treffes, så det er langt fra sikkert at vi blir to blondiner sammen på scenen. Men vi skal rocke bra uansett, avslutter Småvik, som håper at publikum kjenner sin besøkstid denne kvelden.

Les også:

Slade til Orklahallen

Stjernemøte i Orklahallen

Pink Floyd-musikk fyller Orklahallen