Rekord-lopp

- Tidsmessig det beste vi har gjort, sier en strålende fornøyd Ove Erik Tronvoll etter at Svorkmo/NOI sammenlagt løp inn til en sjetteplass i St.Olavsloppet.
Orkdal
Svorkmo/NOI gjennomførte den fire dager lange stafetten fra Østersund til Trondheim på rekordtida 20.42.31. Det holdt altså til en sjetteplass i konkurranse med 150 lag i klasse mosjonsklasse mix. Stafettens aller største høydepunkt kom under andre dag, torsdag, hvor Svorkmo/NOI faktisk løp inn til bedre tid enn Rindals-Trolls eliteklasse.

Slo rindalingene

- Vi slo rindalingene med 30-40 sekunder. Det har aldri hendt før, og smakte skikkelig godt, sier Ove Erik Tronvoll. Svorkmo/NOI delte opp en langetappe på tre løpere, mens Bjørn Vonheim løp hele etappen for Rindals-Troll. Det vant svorkmolaget på. Svorkmo/NOI toppet laget de to første dagene og lå på en tredjeplass. Skikamerater av Ove Erik fra Byåsen var med og hevet laget sammen med meldalingen Torbjørn Kjerstadmo. Fredag gikk det ikke like bra, men lørdag var løperne igjen på topp og leverte en solid innsats. Ove Erik og Geir Arne Dombuhaug delte den aller siste etappen fra Ranheim til Torvet i Trondheim. - Jeg løp tre etapper under loppet. I tillegg deltok jeg på et rulleskirenn på Røros fredag kveld. Føler meg nesten litt sliten nå, sier Ove Erik til ST. Selv om Svorkmo/NOI toppet laget, besto det likevel av flest svorkmobygg. 16-årige Frank Snildalsli var yngstemann, og debutanten gjorde en god innsats - mens lagets eldste løpere nærmer seg de 50. Ove Erik Tronvoll er en konkurransemann. Likevel synes han det sosiale er det mest artige med St.Olavsloppet. Nå ser han fram til neste sesong, når innkomsten er i Østersund. - Er mer stemning og mer sosialt når innkomsten går i Sverige. Da er vi mer samlet og har mer gøy etter målpassering, mener skikaren. Ove Erik satser mot en ny sesong, og synes formen er brukbar. Så brukbar at han nylig vant et triathlon i Trondheim sammen med Andreas Berbu og Torbjørn Kjerstadmo. Tremannslaget vant sammenlagt etter 35 km sykling, 5 km padling og 10 km løping. Nå venter trolig et lignende løp på Lillehammer.

Seiret

Ytre Geitastrand Langsprengarlag ble sammenlagt nummer 109 med tida 26.43.39 etter et helt perfekt lopp. - For oss er målet å gjennomføre St.Olavsloppet. Det er en seier i seg selv, sier Brage Kjøren. Og legger til at stafetten er årets høydepunkt. Selvsagt er det tøft - og ofte vondt - mens det står på. Men stemningen og det sosiale er bare topp. Selv løp han en etappe, fra Stjørdal til Hommelvik på 12,5 km. - En tøff etappe med to svært tunge motbakker. Kjenner fremdeles løpet i beina, sier han. Ytre Geitastrand Langsprengarlag deltok for 12. gang, og Brage Kjøren synes det er godt gjort at et såpass lite sted greier å stille lag. Han medgir at de har rekruttert noen hyttefolk til laget, som Per og Arve Rønning fra Orkanger. - Vi er flest karer på laget, og ønsker oss flere damer til neste år, sier han. Og i likhet med Ove Erik Tronvoll synes han det er mest sosialt når det er innkomst i Sverige. Da leier de hytter og er samlet etter innkomst. I Trondheim var det bare et fåtall som møtte opp og så at Anders Nilsen fullførte for laget.