Aksjon løypemaskin

Svorkmo/NOI satser på å samle inn 600 000 kroner til ny løypemaskin.
Orkdal

– Vi dro i gang innsamlingsaksjonen tidlig i sommer, og håper å få samlet inn pengene til september. Målet er å ha ny maskin klar til vinteren kommer, sier Jon Tronvoll.


Så langt har Svorkmo/NOI fått inn 200 000 kroner. Orkdal kommune har bidratt med 100 000 kroner, mens Orkdal Energi har bidratt med 60 000 kroner.


I disse dager sender idrettslaget ut søknader til det lokale næringslivet, med oppfordring om å kjøpe andeler til 5000 kroner stykket. Også en rekke privatpersoner på Svorkmo vil få brev i posten med oppfordring om å støtte aksjonen.


– Vi selger andeler til 500, 1000 og 5000 kroner, og oppfordrer både næringslivet og privatpersoner om å bidra, sier Tronvoll til ST.


I tillegg har de forhåpninger om at enkelte store, lokale bedrifter kan bidra med større summer.


Svorkmo/NOI planlegger å kjøpe ei rundt seks år gammel løypemaskin med fres, lik den Orkdal IL har i Knyken. Tronvoll forteller at det er rift om maskinene, og at utvalget derfor er begrenset.


– Vi er litt spent på om vi får skaffet ei maskin som er egnet. Men vi har avtale med en forhandler som skal ta kontakt når de får inn ei løypemaskin som vi er ute etter, sier Tronvoll.


Han mener Svorkmo/NOI er det idrettslaget i distriktet som kjører opp lengst løypetrasé. I tillegg til å kjøre opp langrennsspor i lysløypa på ukedagene, kjøres det opp spor i turløyper over rundt seks mil i helgene.


– Mye folk benytter seg av løypene, og de krever ordentlige spor. Vi ønsker også å rekruttere flere unger. Med bedre forhold, vil vi få enda flere ut på ski, sier Jon Tronvoll i Svorkmo/NOI.


Han mener alle som benytter seg av løypenettet til idrettslaget bør støtte opp om aksjonen.


Pia Johansen