Orkla fotballklubb i fare

Snart en måned etter årsmøtet står Orkla fremdeles uten leder, nestleder og markedsleder. - Situasjonen i klubben er svært alvorlig. Jeg frykter at klubben må legges ned.
Orkdal

Det sier en bekymret fungerende leder Anders Nilsen til ST, og fortsetter:


- Det er det verste som kan skje - og jeg håper det ikke vil skje. Det ville fått kjempekonsekvenser for spillerne i klubben, sier han.


Valgkomiteen har jobbet aktivt med å få på plass ny styreleder helt siden i fjor sommer. Siden årsmøtet 5. februar har klubben også stått uten markedsleder og nestleder.


Bjørn Rønning vil imidlertid ta på som nestleder den dagen klubben får ny leder.


Må ha hjelp


Styremedlem Anders Nilsen har vært fungerende leder siden 17. februar, og innrømmer det ikke er en rolle han vil bekle lenge.


Så bekymret er han over situasjonen at hovedlederne Magne Fossbakk og Rudolf Larsen i henholdsvis moderklubbene Orkdal og Orkanger er innkalt til Orklas styremøte kommende tirsdag.


- Akkurat nå er det uholdbart. Vi må få hjelp - hvis ikke ser det ille ut. Sammen med moderklubbene må vi se på hva som skal skje videre, sier Nilsen til ST.


Først haster det med å få på plass ledervervene. Deretter mener han det er viktig at de tre klubbene blir enige om en ny samarbeidsavtale.


- Hva blir de sportslige konsekvensene om Orkla legges ned?


- Jeg vet ikke om moderklubbene er klare for å ta imot senior- og juniorfotball.


En felles klubb


Anders Nilsen tror uroen rundt klubben den siste tiden - hvor blant annet Orkangers guttelag ønsker seg til Orkla, og Orkla 3 ønsker å spille for Orkdal, har skapt voldsomme diskusjoner.


- Det har vært mye negativt fokus, og det gjør det ikke lystbetont å ta på verv. Men internt i Orkla jobber vi for det beste. Vi er oppegående og har mange gode ideer. Men vi mangler tre viktige verv.


Med tre klubber og tre styrer kreves det mye folk for å fylle alle fotballvervene både i Orkla, Orkanger og Orkdal. Anders Nilsen stiller seg spørsmålet om det er nok folk i kommunen til dem alle.


- En mulighet er å danne én felles klubb for all fotball. Derfor må vi snarest se på samarbeidsavtalen.


- Positivt sportslig


Den fungerende styrelederen understreker at det er veldig positivt sportslig i Orkla. Damelaget er klart for 1. divisjon, samtidig som det skjer mye bra på herresiden.


- Oppmøte på herrelaget er bra, og spillerne virker ivrige. Derfor er det veldig synd at situasjonen i klubben er som den er.


- Hvordan er det med sponsoravtaler uten markedsleder?


- Jorodd Asphjell har fått på plass mange avtaler, og vi støttes av mange av de samme sponsorene som tidligere. Men vi merker at økonomien er stram. Vi er ikke i noen happy situasjon, innrømmer Anders Nilsen.


Han frykter at flere i styret skal trekke seg som følge av belastningen med å mangle tre personer.


Frist til våren


- Det blir mye å gjøre på de som sitter i styret. Situasjonen er veldig tung.


Anders Nilsen understreker at vervene må fylles opp innen våren. For han er det uaktuelt å fungere som leder til sommeren.


- Jeg håper vi skal finne ei løsning. Derfor søker vi hjelp hos moderklubbene. Samtidig savner jeg engasjement fra foreldre og tidligere spillere, sier en frustrert og bekymret Nilsen til ST.


Pia Johansen