Høstprogrammet ved Orkdal kulturscene

Høstens program ved Orkdal kulturscene er klart, og billettene er allerede lagt ut for salg. Her er det godbiter i fleng.

Arne Fagerholt er godt fornøyd med programmet ved Orkdal kulturscene denne høsten. Foto: Éa Ariel Åsen Bjørnevog/Astri Handegard Kierulf 

Orkdal

Kulturleder Arne Fagerholt er glad for at Riksteateret øker tilbudet ved Orkdal kulturscene.

– Takket være gode besøkstall og at vi jobber godt, har Riksteateret utvidet tilbudet 50 prosent, sier han.

Prøysen-forestilling

Det er også et godt tegn at Nord-Trøndelag teater legger forestillinger til Orkdal kulturhus. Det kan også settes en stor stjerne ved at Trondheimsolistene igjen holder konsert ved kulturscenen i Orkdal.

Det er nettopp Nord-Trøndelag Teater som starter sesongen ved Orkdal kulturscene 14. september med forestillinga «Kjæm du i kvell» i regi av Prøysen-jubileet.

– Dette Prøysen-tekster på trøndersk med både kjente og litt mindre kjente sider av Alf Prøysen, sier Fagerholt.

3. oktober kommer Riksteateret med forestillinga «Norsk Reisning» som er et skråblikk på grunnlovsjubileet. Her skal også et lokalt korps være involvert. Ellers er skullespillerne fra Riksteateret blant de aller beste.

Teatermåned

Oktober blir en stor teatermåned ved Orkdal kulturscene.

16. oktober kommer radarparet Sven Nordin og Nils Vogt med forestillinga «Litt av et par» som er deres versjon av den «The odd couple». Dette er en komedie av de aller beste.

Nord-Trøndelag Teater er tilbake til Orkdal 26. oktober med forestillinga «Aske» som er ei helt spesiell, visuell forestilling.

12. oktober er det musikken som råder når Trondheimsolistene besøker kulturscenen.

– Trondheimsolistene er suksess her i Orkdal, og ser derfor ut til å bli årlige gjester, sier Arne Fagerholt.

Barn og astrologi

5. november er det endelig ungene sin tur når Teaterkompagniet NiE i regi av Riksteateret kommer med forestillinga «Hans og Grete» som er en av Brødrene Grimms mest kjente eventyr.

Utrolig spennende blir det 19. november når astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard sammen med sin kone, Anne Mette Sannes, kommer med astroshowet «Ad Astro 2222».

– Det er svært mange som er opptatt av astrologi. Dette er et populærvitenskapelig foredrag som blir formidlet med begeistring og innsikt, sier Fagerholt.

I tillegg kommer kommunen sine egne arrangement som blant annet er prisutdelingsshow og grunnlovsmarkering, samt internasjonal kveld.