Fredag 15. februar 2008:

Jaktet på drømmeyrket

13. februar 2008 fikk andreklasseelever ved Orkdal vgs. besøke forskjellige bedrifter i kommunen.

2008: Sverre Halsen (17) og Vegard Jørgensen (17) fra Orkdal videregående skole, har vært på besøk hos forskjellige bedrifter i kommunen. 

Orkland

Der skulle de lære om hva de drev med, og kanskje ville de få noen ideer om senere utdanning og yrkesvalg.

Elevene fikk muligheten til å velge mellom flere bedrifter, og for Sverre Halsen (da 17) fra studiespesialiserende falt vlaget på lensmannskontoret. Vegard Jørgensen (også 17) fra idrettslinja ville få et innblikk innen bedriftsledelse i Orkdal sparebank og i Coop Orkla Møre.

— Jeg lærte mye av det, spesielt med tanke på at jeg drømmer om å bli gründer en gang, sa Vegard.

— Jeg dro på lensmannskontoret fordi jeg ser på politiyrket som en mulighet i framtida, fortalte Sverre.

Utdanning i Forsvaret

I tre timer var elevene utplassert på de forskjellige bedriftene, og både Vegard og Sverre var fornøyde med hva de fikk ut av tiden. I tillegg til besøket på lensmannskontoret, fikk Sverre også en rask brifing om utdanning i Forsvaret.

— Om noen år har jeg tenkt meg i militæret, og muligheten for at jeg tar utdanning der er ganske stor, sa han.

Begge syttenåringene hadde tenkt å studere i Forsvarets regi, men Vegard hadde hørt ganske mye om det fra før, så i denne sammenhengen valgte han heller å prøve ut noe nytt.

Karrieremuligheter

— Vi som valgte bedriftsledelse var innom Coop Orkla Møre, der vi lærte om hva som skal til for å komme seg oppover rangstigen i selskapet, sa Vegard. Han kunne også fortelle at virket som bedriftene Coop og Orkdal sparebank hadde forskjellig utgangspunkt når de skulle ansette eller forfremme medarbeidere.

— I banken ser de mer på personligheten til arbeidstakeren, enn om vedkommende har høy utdanning, la han til. Han kunne kanskje tenkt seg en jobb i banken, men var fortsatt usikker på om det var noe for ham.