Lørdag 26. september 2009:

Jenter med x-faktor

Cathrine Staven Haugen og Tonje Kvarsnes fra Orkdal gikk videre fra audition i «X Factor» på TV2 og var mest populære blant de trønderske innslagene på adressa.no.

Tonje Kvarsnes (t.v.) og Cathrine Staven Haugen hadde laga sangen «Pure Reality» kvelden før auditionen.   Foto: TV 2

Orkland

Adressa.no hadde september 2009 en avstemning over de trønderske innslagene i TV2-programmet «X Factor», og fredag 25. september 2009, ledet Cathrine Staven Haugen og Tonje Kvarsnes med 22 prosent.

— Det er veldig artig at folk liker videoen vår. Vi har en fanklubb på facebook, og kanskje er det mange som husker på oss og har fulgt med, sa Tonje Kvarsnes i duoen Bliss.

Rett videre

De to var med på audition i Trondheim og ble sendt rett videre av dommerne med Jan Fredrik Karlsen i spissen.

— Vi så at Jan Fredrik så litt passiv ut, han hadde et merkelig uttrykk i ansiktet, og da ble vi enda mer nervøse. Men så sier han: Jeg ble faktisk … positivt overrasket. Dere er definitivt videre, fortalte Tonje om det første møtet med dommerne.

Kjapt laga

Sangen de spilte heter «Pure Reality», og den laga de faktisk dagen før auditionen. Cathrine klimpret på gitaren, og Tonje skrev teksten, og da kan det gå rasende fort.

— Sangen handler om å vise noen hvordan det egentlig fungerer og få opp øynene. Det kan være kjærlighet. Eller det kan være noe fælt som har hendt, fortalte Tonje. Hun karakteriserte musikken som en blanding mellom pop, kontemporær R&B, og visesang.

I Molde

Tonje og Cathrine var på det tidspunktet begge 23 år og bodde i Molde. Tonje jobbet som pleieassistent, Cathrine som frisør. De hadde spilt og sunget sammen i åtte år. Og de hadde drømmen om å komme videre med musikk, spille konserter, lage flere sanger og gi ut CD.

Da artikkelen sto på trykk for 11 år siden, hadde ikke Tonje og Cathrine vært på TV, men de hadde vært i Oslo på boot camp med til sammen 100 andre deltakere, og da kunne de bli å se på skjermen utover høsten. Men om de gikk videre eller ikke hadde de ikke lov til å fortelle.