Kandidat til å bli fylkeskunstner

Heidi Skjerve fra Rennebu er en av åtte kandidater til Årets fylkeskunstner 2013 i Sør-Trøndelag.

Heidi Skjerve frå Rennebu er kandidat til å bli Årets fylkeskunstner i Sør-Trøndelag.  

Rennebu

Blant 17 kvalifiserte søkere har den faglige vurderingskomiteen plukket ut åtte aktuelle kandidater for tittelen «Årets fylkeskunstner 2013», fire kandidater til «Skapende fylkeskunstner» og fire til «Utøvende fylkeskunstner».

Heidi Skjerve er altså en av fire i førstnevnte kategori, og vurderingskomiteen skriver følgende om rennbyggen på Sør-Trøndelag fylkeskommunes nettsider:

«Heidi Skjerve er en dyktig, erfaren og allsidig jazzvokalist med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og er blant annet en viktig stemme i Trondheim Voices. De siste årene har hun videreutviklet sitt kunstneriske uttrykk innen improvisasjon i skjæringspunktet mellom jazz og folkemusikk. Hennes prosjekt med å smelte folkemusikk fra Trøndelag sammen med jazz gir et spennende musikalsk uttrykk, samtidig som det bidrar til å synliggjøre og bevare den trønderske folkesangskatten.»

De åtte kandidatene skal presenteres for et innstillingsutvalg, som består av to politikere og to fra administrasjonen i fylkeskommunen. Dette utvalget gir sin innstilling til fylkestinget. Selve utnevnelsen av neste års fylkeskunstnere vil skje på Fylkestinget 19.-20. desember.

De som utnevnes til fylkeskunstnere vil få hvert sitt stipend på 150 000 kroner.