Har du lyst å lage slike?

Nå kan du lære deg å lage flotte gresskarlykter av selveste gresskarmesteren, Inga Dalsegg.
Rindal

Torsdag 29. oktober blir det gresskarlykt-verksted på Dalalåven Atelier i Rindal.

Inga Dalsegg har fått mye oppmerksomhet for sine flotte gresskarlykter. Hun har blant annet skåret ut gresskarlykter på God Morgen Norge, og på nyhetene både på TV2 og NRK. I tillegg har hun laget gresskarkurs for bladet Nemi.

Populært i fjor

– I fjor arrangerte jeg gresskarlykt-verksted for første gang, og det gikk virkelig over all forventning. Det kom folk i alle aldersgrupper, noen kom faktisk helt fra Kristiansund og Trondheim. Allerede tre dager etterpå ble jeg spurt om jeg skulle arrangere det i 2015 også. Siden den gang har jeg blitt spurt om det utallige ganger, skriver Inga Dalsegg på ingadalsegg.com.

I fjor ble det plassmangel, derfor er det påmelding i år.

Slik gjør du det

Siden det tar litt tid å hule ut gresskarene sier Dalsegg at det kan være lurt å gjøre dette før kurset starter. Dalsegg forklarer på nettsiden sin hvordan man bør gå frem for å uthule gresskarene:

Unngå å kjøpe et gresskar som er delvis grønt eller lysegult, – disse er ikke modne, – og derfor harde og vanskelige å skjære ut.

Tegn opp et kantete lokk på toppen av gresskaret, skjær ut dette lokket. Husk at lokket må ha en kant å hvile på, så ikke skjær rett nedover, – skjær på skrå innover mot midten.

Hul så ut gresskaret, skrap ut alle frø og tråder, og skrap den veggen du skal skjære i, den må ikke være for tykk, omtrent tre cm tykkelse er max.

Så er det klart til å gjøre den morsomme bite, å skjære ut mønsteret. Det finnes spesialkniver til dette formålet, og Dalsegg har kniver å låne de som deltar på kurset.