Inga Dalsegg på Norge Rundt

Rindal

Fredag 3. juni kommer rindalskunstner Inga Dalsegg på NRKs Norge Rundt i forbindelse med det gamle dokumentet hun jobber med på oppdrag fra NTNU.  I innslaget får vi se Dalsegg jobbe med fjærpenn, oksegalle og giftige pigmenter for å kopiere et gammelt dokument som skriver seg fra 1200-1400-tallet.

Mange hundre år siden

NTNU har på forhånd scannet dokumentet med et hyperspektralt kamera og gjennom det funnet ut en god del om hvilke pigmenter og stoffer som ble brukt for mange hundre år siden. For å teste ut denne kunnskapen og for å finne ut eksakt hvordan dokumentet ble laget, kontaktet de kunstner Inga Dalsegg som har stor interesse for denne type historie.

Jobber med fjærpenn

De som samarbeider i denne prosessen, er Institutt for kjemi ved NTNU (Emilio Catelli), Institutt for elektronikk og telekommunikasjon NTNU (Professor Lise L Randeberg), universitetsbiblioteket NTNU (Victoria Juhlin) og rindalskunstner Inga Dalsegg.

Altså på Norge Rundt på fredag kveld får vi se Inga Dalsegg jobbe med fjærpenn i atelieret sitt i Rindal sentrum.