Påskeportrett med Inga Dalsegg

Inga Dalsegg. Arkivfoto 

Rindal

Navn: Inga Dalsegg

Alder: 40

Bosted: Rindal

Sivilstatus: Singel, samboer med en 14 år gammel katt som heter Frøya

Yrke: Kunstner


Hva gjør du i påska?

– Går på ski midt i en bakke akkurat nå. Påska tilbringer jeg på familiehytta. Jeg er veldig glad i hyttepåska. Det skal være enkle kår. Å være på hytte uten strøm og internett er helt fantastisk deilig.

Hva leser du?

– Akkurat nå er jeg på den siste Game of Thrones-boka (A song of ice and fire). Det går mest på fantasy-bøker for tiden. Den serien er en av få ting jeg ser på TV.

Hva er din favorittfilm?

– Den var vanskelig! Det hadde vært enklere å ramse opp ti. Jeg er veldig glad i storslagne filmer med rustninger og slåssing med pil og bue og sverd. Inneholder filmene gammeldagse slagscener, passer de perfekt for meg. Er det med en drage eller to i tillegg, er det helt topp. Jeg blir litt mobba for det av vennene mine.

Hva er livretten din?

– Alt med fisk. Jeg spiser fisk fem eller seks ganger i uka. Jeg er kanskje litt vel fiskeavhengig. Og tro det eller ikke, torsk og laks er kjempeallsidig. Du kan finne på mye kreativt med det.

Hva med favorittdrikke?

– Det er italiensk rødvin. Gjerne en Chianti.

Hva er favorittmusikken din?

– Der er jeg også litt sær. Fryktelig sær, egentlig. Når jeg står og maler hører jeg gjerne på klassisk, jazz eller noe slikt. Når jeg skal vaske hus eller bare kose meg er det puddelrock det går i. Kiss og Bon Jovi er høyt på lista. Alt til sitt formål.

Enn fra norsk musikk?

– Jeg hører litt lite norsk musikk. Det er ikke noe galt med norsk musikk, det har bare blitt sånn.

Hva er ditt politiske ståsted?

– Jeg vil helst ikke snakke om politikk. Jeg hopper over den. Så lenge det bevilges penger til kultur er jeg fornøyd.

Hva er din største idrettsprestasjon?

– Den finnes ikke. Hvis jeg skal gå skikkelig lang tilbake, så drev jeg med sportsdans da jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg var ikke noen stor idrettsutøver, men deltok på noen konkurranser og fikk en premie eller to. Men det er nok ikke noe stort tap for dansesporten at jeg slutta.

Hvem har du absolutt ikke villet havne på en øde øy med?

– Det er egentlig ganske mange! Carl I. Hagen er høyt på lista, jeg tror ikke vi hadde funnet så mye vi er enige om. Det hadde nok blitt bråk. Kunne jeg derimot velge meg ut en person å ha med til en øde øy, måtte det være Captain Jack Sparrow. Det hadde vært mye artigere.

Hvem vil du sende en påskehilsen til?

– Den mystiske påskeharen som har fylt påskeegget mitt med godteri i alle år. Jeg har sterke mistanker om hvem det kan være. Jeg synes ikke det er så verst å være så gammel og likevel få godteri i påskeegget mitt. Påskeharen fyller også opp julestrømpen til bestemora mi, som har passert 90. Hun finner fortsatt godteri i julestrømpene sine på eldresenteret.