Sjekk dette gresskaret

Se så likt originalen. Hos kunstner Inga Dalsegg feires halloween for fullt to dager på etterskudd.
Rindal

Jack Nicholson fra Ondskapens hotell pryder det største gresskaret rindalskunstneren noen gang har skåret ut. Det var på hele 49 kilo.

Dalseggs gresskar vekker oppsikt rundt om i landet.

– Det har vært fantastisk artig å skjære ut store gresskar, sier Dalsegg.

LES OGSÅ: Her høstes kjempegresskarene

TV-oppmerksomhet

Både TV2 og NRK har vært hjemme hos henne og filmet gresskarutskjæring denne uka, og torsdag skar hun på direkten på God Morgen Norge.

– Det store på 49 kilo skar jeg ut sammen med TV2, det ble sendt på nyhetene onsdag kveld. Det var mer utfordrende enn jeg hadde trodd, for det var veldig tykke vegger i gresskaret. Det ble mye skraping for å få lyset gjennom, sier Dalsegg.

Hun har fått enormt med respons på sms, Facebook og mail etter at hun var på TV. Mange er imponert over gresskarkunsten.

Til Mathallen

Neste år er hun booket til å holde gresskarskjærekurs i Mathallen i Oslo. De ville ha henne i år også, men det hadde hun ikke mulighet til.

Feiring på selve dagen ble det heller ikke tid til i år, men det tar hun igjen lørdag.

– Jeg holder på å ordne til stor fest. Gresskarpaien og gresskarmuffinsene er akkurat bakt. Det blir kostymeparty for oss voksne, og det bruker å være høyt nivå på kostymene. Det blir også halloweenparty på Saga Trollheimen Hotell på kvelden, så jeg håper det kommer mange dit, sier hun.