Lover innholdsrik julemesse

– Vi sørger for at du kommer i julestemning, får kjøpt ferdig julegavene og at du får litt førjulskos med kaffe og bakst, sier komiteen som arrangerer julemesse i Viggjarheim.

Anne Dalshaug og Skjetne Mario stiller alltid opp med kanefart under julemessa.   Foto: privat

- Vi setter vår ære i å ha flinke utstillere med variert vareutvalg, sier messesjef Torill Langmo Skjetne.  Foto: Lillemor Hestvik

Skaun

Julemessa på Viggja gjennomføres for sjette gang den 9. desember. Den har gode tradisjoner, men hvert år presenteres det også noe nytt.

Stolte av messa

- Vi har alltid gode besøkstall. Det viser at vi setter gjestene i riktig fokus og at tilbudet er godt og variert. Vi får veldig gode tilbakemeldinger, både fra besøkende og utstillere. Det setter vi stor pris på, sier leder for arrangementskomiteen, Torill Langmo Skjetne.

I år har messa 13 deltakere med variert utvalg både innen håndverk og mye godt for smakssansene.

- Lefser, flatbrød, honning og potet er det alltid rift om på messa. Og i kiosken har de driftige damene tenkt å lage ekstra mye svelerøre i år, for sveler går unna som ”varmt hvetebrød”, sier Langmo.

Kreative produkter

Blant utstillerne blir det mulig å kjøpe kreative produkter av trevarer, stein, strikkevarer, smykker, skinnprodukter, glasskunst, bilder, håndlaget julepynt og redesign.

- Vi er stolte av den innholdsrike messa vår. Vi setter vår ære i å ha flinke utstillere med variert vareutvalg, og alle som én leverer kvalitet. I tillegg har vi både kanefart, ”velferdsjuletre”, pepperkakelandsby, julelotteri, ”Framsnakkprisen” og underholdning ved felespillerne Kristin Sveås Lilleberg og Mats Hoff, som tross ung alder har 17 års erfaring til sammen, sier Langmo.

Velferdsjuletre

Hvert år samles det inn strikkede bidrag fra fjern og nær. Disse henges på et bygd juletre som står utstilt under messa. Deretter overrekkes ”pynten” til Kirkens Bymisjon.

- Nytt av året er at vi også tar i mot julegaver som skal ligge under juletreet. De leveres også til bymisjonen. Mange barn får ikke gaver, av forskjellige grunner, og da er det fint å kunne bidra til en bedre jul til noen som trenger det, sier Langmo

Hvert år får noen som på positivt vis har satt Viggja på kartet, tildelt ”Framsnakkprisen”. Dette er tredje året på rad at prisen deles ut.

- Prisen går også i år til noen som virkelig har fortjent den. Vi gleder oss til å dele den ut, sier Langmo.