Jubileum for Børsa Riverrace

Skaun

I år ble Børsa Riverrace arrangert for 10. år på rad. I overkant av 200 store og små tok turen til Naustgjerdet i Børsa til familien Godø Slørdal. Hele familien var i sving, besteforeldre, svigerforeldre, onkler og tanter. Gårdsplassen var fylt med bord og det var dekket på med verktøy og materialer, festemidler og lakk. I kafeen ble det solgt sveler og boller, kaffe og saft. I år ble det i tillegg servert gratis «båtkake» til alle, et halvannen meter langt sjokoladecontainerskip, fylt med godterier.

Norgeshus Børsa Bygg åpnet materiallageret sitt til fri bruk og stilte med forskjellig verktøy, i tillegg til det som finnes på gården.

Rundt bord, på bakken, og i grusen ble det til sammen snekret 68 flotte båter. Alle slags former og farger ble brukt. Kreative kreasjoner med alt fra små blomsterbåter til store containerskip. Klokken 15 ble alle båtene sendt nedover Børselva fra oversiden av brua over FV757. Båtene måtte passere busker og kratt, stille partier og skumle stryk, før de alle til slutt passerte målstreken på nedsiden av gangbrua ved FV800. Langs elvebredden fulgte håpefulle og spente barn (og voksne) med på sine båters ferd.

Tilbake på tunet ble det premieutdeling for den fineste og den mest kreative båten, samt 1., 2. og 3. plass.

Årets heldige vinner av raskeste båt var Emma med sin «jubileumsbåt», pyntet med de norske fargene.