Nå kommer et helt nytt barnehagesystem

I løpet av august 2019 skal et nytt skybasert opptakssystem bidra til å gjøre hverdagen i barnehagen enklere både for brukere og ansatte.

Venn barnehage.  Foto: Erik Eikebrokk

Rådgiver barnehage i Skaun kommune, Grete Anita Lefstad.   Foto: Erik Eikebrokk

Skaun

– Vi forbereder nå overgang til nye Visma Flyt Barnehage. Dette er en modernisering av vårt gamle opptakssystem, sier rådgiver barnehage i Skaun kommune, Grete Anita Lefstad, til avisa Sør-Trøndelag.

Det er i dag sju kommunale og én privat barnehage i Skaun.

LES OGSÅ:

Skybasert

Med Visma Flyt Barnehage kan kommunen tilby et selvbetjent og transparent barnehageopptak som også forenkler saksbehandlingen og kommunikasjon med søker. Frem til nå har søkere om barnehageplass fått svar på søknaden per brev.

– Opptaks og tildelingsprosessen vil foregå heldigitalt. Noe som blant annet betyr at søkere får svar på tildeling og kan gi svar tilbake digitalt. Den nye tjenesten skal være en brukervennlig foresatteportal med bred funksjonalitet for blant annet søknad om ny plass, redusert foreldrebetaling, endring eller oppsigelse, sier Lefstad.

Oppstart

Etter planen skal systemet være oppe å gå i løpet av august 2019. På sin hjemmeside skriver Skaun kommune at det frem til da vil være begrenset mulighet for å søke om plass i barnehagene i Skaun.

– Vi er selvfølgelig behjelpelig dersom det skulle oppstå behov for å søke gjennom manuelle løsninger.