Fredag 2. november 2012:

Magisk helg i Trondheim

Skauningen Sindre Rian ble utpekt som NM-favoritt da tryllekongressen Magiske timer ble arrangert i Trondheim i 2012.

Hans Henrik Verpe og Sindre Rian gledet seg begge til Magiske timer i 2012. 

Skaun

Høsten 2012 arrangerte Forening av magikere i Trøndelag (FAMIT) Norges største tryllekongress, Magiske timer, ved Hotel Augustin i Trondheim.

Det var første gang tryllekongressen fant sted i Trondheim siden 1994, og tryllekunstnere fra hele landet samlet seg til kongressen, som varte fra 9. til 11. november.

Deltok i NM

De påmeldte tryllekunstnerne fikk blant annet være med på kurs og foredrag fra flere av verdens største tryllekunstnerstjerner. Det ble også arrangert norgesmesterskap i scenemagi, nærmagi, og barnetrylling den helga.

Der deltok blant andre Skauns store tryllekunstnertalent, Sindre Rian. Den da 17 år gamle Rian konkurrerte i scenemagi for juniorer.

— Hva er dine ambisjoner for NM, Rian?

— Det er vanskelig å sette en ambisjon, jeg vil bare gjøre det så bra som mulig og ha det artig. For artig, det er det! sa tryllekunstneren.

Guru

Tryllekunstneren gledet seg også til å gå på kursene og seminarene.

— Det er veldig dyktige tryllekunstnere som kommer. Det er idoler. Det blir en underdrivelse bare å kalle dem dyktige, sa Rian, som gledet seg spesielt mye til å se den tidligere verdensmesteren i kortmagi, spanske Juan Tamariz, i aksjon.

— Han er en skikkelig guru for alle tryllekunstnere, sa Rian.

Gallashow

Hans Henrik Verpe, som blant annet er kjent fra Norske Talenter, kunne fortelle at det lørdag 10. november ville bi gallashow for publikum i Olavshallen. Den nylig kårede norgesmesteren skulle opptre på showet med vinnerakten sin. Søndagen skulle det være familieshow på Hotel Augustin.

NM var også åpent for publikum, men de som ville komme for å se, måtte komme tidlig.

— Det foregår i et ganske lite rom. Det er fullt mulig å komme og se på, men det blir veldig fort fullt. Derfor har vi ikke markedsført det, sa Verpe.

Trodde Sindre ville vinne

Verpe så selv på NM som et av de store høydepunktene på kongressen. Han trodde Sindre Rian kunne gå helt til topps.

— Sindre er en skummel kandidat, han tror jeg kommer til å vinne hele juniorkonkurransen. Han er helt rå. Det er flere flinke som er med, også, men jeg har veldig stor tro på Sindre, avsluttet Verpe.