Toppløp ga Remelden 150 000 kroner

Remelden var kun centimetre fra seieren i svensk kaldblodskriterium. Søndag ble det en oppsiktsvekkende tredjeplass i det norske kriteriet. – Min største travopplevelse, sier John Wiggen.
Skaun

Også denne gangen ble det en utrolig jevn og spennende kamp. Remelden fikk akkurat samme tid som Homme Prinsen, men etter gransking av målfotoet ble Remelden til slutt tilkjent tredjeplassen.


Det la ingen demper på humøret til far og sønn Ingebrigt og John Wiggen, som både eier og trener Remelden.


– Vi hadde egentlig ikke forventet noe som helst. Det maksimale jeg turte å håpe på, var en fjerde-, femteplass. For oss er det en stor bonus bare det å få være med i en finale i Kriteriet, forteller en lykkelig John Wiggen mens han vasker den verste svetten av hesten sin.


Remelden fikk en dårlig start i det som er det største løpet for norskfødte treåringer, med en halv million i førstepremie.


– Han kom nest sist ut. Men etter hvert begynte han å avansere, og fikk fine rygger. På oppløpet angrep han og tapte andreplassen bare med noen få centimeter. Det var fryktelig spennende, nesten vondt. En helt utrolig opplevelse.


– Hvordan rangerer du denne prestasjonen i forhold til andre ting du har opplevd på travbanen?


– Vi ble nummer to i det svenske kriteriet. Men det er en enda større prestasjon å bli nummer tre her. Det er stort for en amatør å oppleve dette!


Også denne gangen var det Bo Eklöf som kusket hesten. Svensken falt for Remelden under et løp i Östersund. Og har siden den gang fått fornyet tillit fra viggjabyggen. Fkarenelvannen uke siden kjørte Eklöf i ens ærend fra Sundsvall til Bjerke for å kuske Remelden i kvalifiseringen. Søndag gjorde han det samme, og han gjorde det med glans.


– Eklöf setter hesten veldig høyt. Og vi er veldig godt fornøyd med ham. Har er rolig og behagelig.


Men treningen er det John og Ingebrigt som tar seg av. Far og sønn har delt travinteressen siden Ingebrigt var liten gutt.


– Det er fint å kunne dele en slik hobby. Og så er det en stor fordel at vi er to, for da blir vi ikke så bundet, sier John.