Snah: - Kjempeartig å spille med Soup

Motorpsychos Hans Magnus Ryan tok en Gebhardt på Pstereo lørdag.
Skaun

Tidligere i august dukket tidligere MP-trommis, Håkon Gebhardt, opp på Motorpsychos konsert på Øya.

Lørdag var det Motorpsychos Hans Magnus Ryan, også kalt Snah, som gjorde som Gebhardt. Det skjedde under Soups konsert på Pstereo, og konserten var godt over halvveis da Snah stillferdig, og helt uten introduksjon, stilte seg på scenens venstreside og ble med på Children of e.l.b.. Derfra ble han med helt inn, via Utopia til den mektige avslutningslåten, In Memory of Richard Wrigth.

Det er ikke tilfeldig at det er nettopp Soup som fikk nyte godt av Snah som gjestegitarist. Ryan har sammen med Erlend Aastad Viken produsert Soups dobbeltalbum som kom i februar.

Etter denne utgivelsen brukte Ryan svært store ord om Soup og Viken til ST, og han trakk blant annet fram at Soups musikk rørte ham, noe han sjelden opplevde. Ryan mente også at Soup er et band med internasjonalt potensial.

Motorpsycho-gitaristen var også svært fornøyd etter å ha vært med på lørdagens Soup-konsert.

- Soup har skikkelig pondus. De har vokst veldig, og er blitt mye bedre på scenen. Det var storartet å spille med dem. Jeg kjenner jo låtene så jævlig bra, så dette var veldig, veldig artig.

Undertegnede har hørt Soup på fire konserter i sommer. Men lørdagens opptreden på Pstereo var deres beste. De hadde også mye bedre lyd på Marinen enn de hadde på Storås og på Steinkjer.

Soup er ikke bandet som lager ablegøyer på scenen. Erlend Aastad Viken sier de få ordene som skal sies. Og det er ikke mange.

Noen har kritisert dem for akkurat dette.

Men det ligger ikke naturlig for de fire guttene i Soup å tørrprate mellom låtene. Og egentlig er det helt ok. Den beste konserten undertegnede noen gang har vært på, var Sigur Rós i Oslo konserthus. Under denne konserten ble det ytret ett ord: Takk. Som også var tittelen på islendingens siste utgivelse den gangen.

Mer trengs ikke. For musikken er språk mer enn godt nok. Slik Soup spilte på Marinen lørdag, er de i den helt ypperste divisjonen blant norske rockeband.

Nå er det på tide at Soup får spille på et tidspunkt hvor kveldsmørket kan bidra til å gjøre musikken deres enda mer stemningsfull.

Catharina Morken