Stoppa råsyklister

Politiet stoppa torsdag morgen flere syklister, både barn og voksne, som sykla for fort på den farlige skolevegen ved Børsa skole.

MMS-foto: Ingrid S. Hultgreen 

Skaun

– Vi ser at det er syklister som kommer durende ned og har altfor stor fart. Vi stoppa flere syklister, både for fart og manglene hjelmbruk. Vi stoppa også mopedister som mangla lys, forteller politiførstebetjent Thomas Staff ved Skaun lensmannskontor.

Staff sier politiet vil gjøre seg synlig, og er opptatt av hvordan de forskjellige trafikantene oppfører seg på en mye omtalt vegstrekning med økende trafikk. Det er ikke alle bilistene som er like flinke til å ta hensyn. Men hovedproblemet er den fysiske utforminga av vegen.

Spesielt strekninga fra Børsa skole og opp bakken forbi Børsa barnehage er politiet lite fornøyde med. Den er uoversiktlig med flere avkjøringer og mye trafikk. Her har det vært flere nestenulykker.

Politiet overvåker situasjonen, både med synlig tilstedeværelse og ved å observere sivilt. Nå nærmer vinteren seg, og politiet vil fortsette å følge med.

– Vi vil prøve å forhindre at det skjer noe, og dersom trafikantene bidrar med sitt, kan det gå bra sier Staff.

– Vi ser positivt på at politiet er synlig på skolevegen, sier rektor Espen Robertsen ved Børsa skole.

Les mer i papiravisa fredag