Politiet ble sjokkert da de så dette

Garasjen var løftet opp på tilhengere da politiet ankom stedet onsdag kveld.  

Hver seksjon måler cirka fire ganger seks meter.  

Eiendom

En politipatrulje fra Orkdal kom onsdag kveld over et noe spesielt kjøreoppdrag: Em dobbeltgarasje var klyvd i to, og hver seksjon skulle fraktes etter veien på en biltilhenger.

Bygningsmassen på eiendommen til det gamle Finstad-huset ved togstasjonen på Bårdshaug, kun et steinkast unna Amfi-senteret, eies av Orkdal kommune. Tomta festes. Planen er å sette opp leiligheter her, men først må det fraflyttede huset og dobbeltgarasjen vekk.

- Huset skal saneres. Garasjen har vi gitt bort til en privatperson vederlagsfritt, mot at han fjerner den for egen regning og risiko. Vi forutsetter selvsagt at dette gjøres etter forskriftene, sier Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune.

- Det var en patrulje herfra som rykket ut onsdag kveld og ga dem kjøreforbud, forteller Randi Fagerholt ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Han poengterer at kommunen nylig purret på garasjens nye eier for at han må fjerne den. Og onsdag kveld var arbeidet i gang. Politiet var mildt sagt sjokkert over hvordan de to personene på stedet hadde tenkt å utføre jobben.

- De har vist en dårlig vurderingsevne, sier Fagerholt.

Hver halvpart av garasjen ble løftet opp på en større biltilhenger av en shovel. Hver seksjon som skal fraktes er på cirka fire ganger seks meter. Det er like stort som en middels hybel.

- Vi ga pålegg om at godset må fraktes på en tilpasset tilhenger. Vi kommer ikke til å følge opp saken videre, for det er ikke gjort noe straffbart, sier Fagerholt.

ST har forsøkt å komme i kontakt med personen som har fått garasjen av Orkdal kommune, uten å lykkes.