Her kommer 12 leiligheter

New Articles

Buvik panorama er navnet på det nyeste boligprosjektet i Buvika. På den gamle Prix-tomten skal det nå bygges 12 leiligheter.

- Vi er godt i gang, og har første salgsmøte neste torsdag. Men allerede har vi en liste med interessenter, sier Lars Arne Pedersen, styreleder i Solbakken eiendomsselskap AS.

Sammen med familien har han over 80 prosent av aksjene i selskapet. Proplan holding AS, med Mons Opland i spissen, eier 13,6 prosent.

Pedersen kjøpte tomten etter Fjæra eiendom, som i 2010 fikk godkjent et boligbygg med åtte boenheter. De klarte aldri å realisere planene.

Nå tror Pedersen at forholdene ligger bedre til rette, blant annet med heis.

- Av de tolv leilighetene er ti av dem med universell utforming. Det vil si at de er tilrettelagt for blant annet rullestolbrukere. Det ligger da til rette for at folk kan bo lenge, kanskje bli gamle der.

Han trekker spesielt frem de som er lei av mye jobb og store kostnader med egen bolig, som potensielle kjøpere.

Garasjeplassen er også bygd større en normen, ifølge Pedersen. Hver plass er på 3,5 meter.

Styrelederen sier det er brukt lang tid på å finne den optimale løsningen. Blant annet har Proplan bygg og Boligpartner vært inne i prosjekteringsfasen.

Det er fremdeles ikke bestemt hvem som blir entreprenør, selv om Proplan naturlig nok er med i kampen. Det som er bestemt, er at det blir en lokal utbygger.

- Vi har gått ut i en lokal målrettet konkurranse, og går i forhandlinger med flere. Men det skal bygges norsk kvalitet, og det skal plassbygges, sier Pedersen.

Det er vurdert flere løsninger, også element- og modulbygg. Men styrelederen sier han har blitt skremt av skriverier i media.

Hele bygget oppføres i treverk, og det blir ikke brukt betong i vegger eller etasjeskillere, opplyser Pedersen.

Han gleder seg til salgsmøtet, og håper det skal gå bra å få solgt det antallet som trengs for å stikke spaden i jorden. Han anslår at det må selges rundt åtte leiligheter før byggestart.

- Det er korte avstander og sentral beliggenhet. Derfor har vi også tenkt å dele ut elsykkel til de som tegner seg på salgsmøtet, sier Pedersen.