Fra 1. januar i år har ikke Skaun kommune lenger noe lokalt lensmannskontor.

- Alt er flyttet over hit, sier Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal, Agdenes og Skaun.

Med «hit» mener han til Orkdal lensmannskontor i Orkanger sentrum.

Skaun lensmannskontor i Børsa har den siste tida vært åpen tre dager i uka, tirsdag, onsdag og torsdag, fra klokka 10 til 14. Ved nyttår ble døra stengt for godt.

- Fire ansatte, inkludert meg (Skaun-lensmann), er flyttet hit til Orkanger. Publikum som vanligvis har brukt kontoret i Børsa, må nå henvende seg her i Orkdal, sier Haugan.

Nedstenginga i Skaun kommune er en del av den framtidige politistrukturen i landet: Det skal bli færre og større enheter.

I midten av desember i fjor sendte politimester Nils Kristian Moe sin tilråding til Politidirektoratet på hvordan han tenker seg at Trøndelag politidistrikt skal organiseres.

Forslaget for vårt distrikt er en tjenesteenheten Orkdal, som består av kommunene Skaun, Orkdal, Agdenes og Meldal. Og lensmannskontorene skal opprettholdes kun i Orkdal, på Hitra og i Hemne.

Politidirektoratet vil nå bruke tiden frem til midten av januar på å behandle tilrådingene fra landets 12 politimestre og vurdere disse opp mot gjeldende krav og retningslinjer.

lensmannskontoret i Børsa er det Coop som eier. De overtar nå bygget igjen, med formål om å bygge ut Coop Extra-butikken på stedet.

Orkdal lensmannskontor.