Mistet lappen da han overlot rattet til ei som ikke kunne kjøre

  Foto: Illustrasjonsfoto

New Articles

Fredag kveld beslagla politiet førerkortet til en bileier etter melding om merkelig kjøring - men han satt ikke selv bak rattet.

- Det var snakk om overlatelsesmedvirkning, han hadde latt en person uten gylding førerkort få kjøre bilen. Selv var han passasjer, og mistet derfor førerkortet, sier Kirsten Bergstrøm ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hendelsen fant sted i Orkdal, uten nærmere stedsbeskrivelse i politiloggen.

- Bileieren er født i slutten av 90-tallet, og hun som kjørte er født midt på 90-tallet, sier Bergstrøm.

Det er opprettet sak på forholdet. Ifølge loven er det "straffbart å overlate en motorvogn til en person som ikke er skikket til å føre den. Forbudet retter seg mot eier eller den som på eierens vegne har rådighet over motorvognen."