Dette er bankens nye logo etter fusjonen

Slik blir logoen til den nye banken, Orkla Sparebank. Terje Sletvold (t.v.) og Dag Olav Løseth er fornøyd med resultatet.  

New Articles

Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank slås sammen. Fusjonen trår i kraft 1. oktober i år. Som kjent skal den nye banken hete Orkla Sparebank.

Les også: Finanstilsynet har sagt ja til bankfusjon

En gruppe med ansatte fra begge bankene har sammen med eksperter på feltet, jobbet med å utarbeide en ny logo for den nye banken.

- Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, fastslår Dag Olav Løseth, banksjef i Orkdal Sparebank, og Terje Sletvold, markedsrådgiver og sponsoransvarlig i Orkdal Sparebank.

Den nye logoen viser to blad som henger sammen. Dette skal blant annet symbolisere:

* Bankens samspill med lokalsamfunnet

* Bankens samspill med kundene

* To banker som slås sammen

* De grønne bladene symboliserer også vekst, håp og fornyelse

Les også: Her er bankens nye styre

- Logoen sier mye om oss. Vi ønsker å endre og forsterke oss, men fortsatt skal vi ivareta kjerneverdiene våre og være en lokalbank. Vi ønsker fornyelse uten å gi slipp på det gamle, sier Løseth, som også blir banksjef etter sammenslåinga.

- Hva med den gamle eika dere har brukt som logo lenge?

- Den skal etter hvert fases ut, svarer han.

Les også: Fornøyd med det nye banknavnet

Den nye logoen vil først komme til syne på fasaden til bankens bygninger og på sentrale områder inne i byggene. Det skal skje innen 1. oktober. Parallelt starter jobben med å få på plass logoen på bankens digitale flater. Etter hvert må logoen på ulike sponsorobjekter skiftes ut, men dette vil ta noe tid.

- Vi klarer ikke å bytte ut reklameplakater og logo på for eksempel spilleskjorter innenfor idretten med en gang. Vi skal begynne i høst med dette arbeidet, men det vil ta tid, sier Sletvold.

- Hva med stadion- og arrangementsnavn som Orkdalsbanken stadion?

- Her må vi inngå dialog med lagene. Vi skal finne en løsning etter hvert, svarer Løseth og Sletvold.

Etter sammenslåinga vil den nye banken blir Midt-Norges største Eika-bank, med en forretningskapital på 10,8 milliarder kroner og en egenkapital på 965 millioner kroner. Fusjonsbanken vil ha 24 000 kunder, sju kontorer og 61 ansatte.

Les også: Vil slå sammen to sparebanker

- Alle kontorene våre skal opprettholdes etter fusjonen, har banksjefene i de to bankene tidligere uttalt.

Det betyr at dagens filialer i Orkdal, Meldal, Løkken, Rennebu, Agdenes, Skaun og Trondheim alle skal bestå.