Orkdaling blant favorittene til å bli statsråd

Guri Melbyhar markert seg mest som en debattsterk og handlekraftig Oslo-politiker med byrådserfaring fra miljø- og samferdsel.  Foto: Audhild Øye

New Articles

Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby fra Råbygda i Orkdal oppgis som Venstres fire heteste statsråd-kandidater etter valget. Men først må partiet si ja til Ernas stående invitasjon om å gå i regjering, skriver VG.

Omkvedet blant sentrale Venstrefolk er at nå har partiet virkelig sjansen til å få hendene på rattet og sette enda sterkere preg på regjeringen og styringen av landet.

Fakta om Guri Melby

Flere kilder sentralt i Venstre nevner uavhengig av hverandre de fire navnene Grande, Raja, Rotevatn og Melby som de mest aktuelle kandidatene i et Venstre-comeback i regjeringen.

Guri Melby (36) fra Orkdal er den fjerde kandidaten som nevnes som en fremtidig Venstre-statsråd. Hun har markert seg mest som en debattsterk og handlekraftig Oslo-politiker med byrådserfaring fra miljø- og samferdsel.

Les også: Politisk trumfess i hovedstaden

Melby er en del av partilederens innerste krets - og sees på samme måte som Raja og Rotevatn på som en av dem Venstre skal bygge sin fremtid rundt.