Orkla-trener Stig Kammen var selvsagt strålende fornøyd med cupavansementet onsdag kveld, men understreker at de ikke må ta helt av.

- Dette var en kollektiv seier. Det artigste er at vi får et skikkelig svar på at vi kan spille slik fotball også. At vi kan være med å fighte, krige og kjempe til oss marginer. Det er veldig artig å se som trener. Men vi skal ikke ta av etter denne kampen. Vi er litt heldige, Nardo har en i treverket og vi har en god keeper bak der i dag, sier Kammen.

Overraskende keepervalg

Og nettopp keeperbyttet ble nok en overraskelse for veldig mange. Kanskje ikke at Orkla byttet keeper etter 6-3-tapet mot Steinkjer, men mer valget av keeper. For det var nemlig Ole Lilleås Næss med fortid i Skeid og Rosenborg som voktet buret til Orkla i dag. Storebroren til førstekeeper Håkon Lilleås Næss som er skadet.

- Vi har snakket med Ole i to måneder nå. Vi har bare ventet på at han skulle si seg villig til å være med å bidra mens broren er skadet. Han hadde litt tilfeldig, mulighet til å bli med i denne kampen og det er vi veldig glad for. Det ene er at han har noen gode redninger, men han sprer også en trygghet til resten av spillerne, sier Kammen.

Keeper Næss noterte seg faktisk for målgivende på matchvinner-scoringen til Jan Inge Lynum.

Rosenborg neste?

Etter å ha slått ut Nardo fra 1. runde, er mulighet for et Eliteserielag økt betrakelig. Trygg/Lade tar imot Rosenborg i morgen, men så langt er Ranheim og Levanger videre blant de store trønderlagene.

- Jeg tror det er naturlig at vi får enten Rosenborg, Ranheim eller Levanger i den kommende runden. Hvem det blir, spiller i grunnen ingen rolle. Det er tross alt 2. runde NM og vi håper å bygge opp til en folkefest 1. mai, sier Kammen.