Kari Aalvik Grimsbø vant nylig Champions League med ungarske Györ for andre året på rad. Nå har hun som har blitt sett på som verdens beste keeper de siste årene bestemt seg for å ta en pause fra det norske landslaget.

– Det er ingen enkel beslutning for meg å takke nei til landslaget nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg i så mange år har hatt muligheten til å spille på verdens beste landslag, og fått ta del i utrolig mange store opplevelser sammen med fantastiske mennesker, sier hun på håndballforbundets nettsider.

Keeperen har 173 kamper med flagget på brystet, inkludert to OL-gull, to VM-gull, fem EM-gull, to VM-sølv, én OL-bronse og én VM-bronse.

Hun ble kåret til beste målvakt i OL i 2012 og 2016, samt de siste tre sesongene i mesterligaen under spill for Györ.

Trenger tid til å hvile

Årsaken til at Grimsbø nå tar en pause fra landslagshåndballen er fordi at hun føler hun trenger mer tid til hvile enn hun har gjort tidligere. I tillegg vil hun ha mer tid med familien.

– Toppidrett er krevende både fysisk og mentalt. Å spille for både klubb- og landslag har fungert fint i mange år, men de siste sesongene har behovet for mer restitusjon og fri til å samle overskudd for hode og kropp blitt tydeligere for meg. Det har jeg kommet fram til at jeg nå må ta hensyn til, forteller 33-åringen.

Utelukker ikke landslaget

Selv om hun nå tar en pause fra landslaget, så utelukker 33-åringen fra Børsa ikke at vi får se henne med flagget på brystet igjen.

– Slik situasjonen er nå, er det viktig for meg å kunne benytte periodene med landslagsaktivitet til å prioritere egen helse slik at jeg er i stand til yte 100 prosent for klubben. Det gir samtidig rom for mer tid med familien. Så får tiden vise om det blir overskudd og mulighet for mer landslagsspill på et senere tidspunkt.