Vegard (15) har jobbet som ST-journalist

Vegard Gunnerød Sem (15) fra Buvika har store deler av denne uka hatt utplassering som journalist i avisa Sør-Trøndelag. 

New Articles

Vegard Gunnerød Sem (15) fra Buvika har store deler av denne uka hatt utplassering som journalist i avisa Sør-Trøndelag.

- Det har vært lærerikt og artig, sier han.

- Hvorfor ville du være i lokalavisa?

- Jeg driver blant annet med politikk. Jeg er opptatt av demokratiet, og da var avis aktuelt. Samtidig hørtes det spennende ut å være her, svarer 9.klassingen ved Skaun ungdomskole.

Klar plan

- Hvordan har dagene i ST vært?

- Jeg har fått skrevet noen saker, blant annet morgenpraten og enquete (tre på gata). Jeg har vært ute og intervjuet folk. Jeg har fått mulighet til å jobbe ganske selvstendig, og det har jeg likt. I tillegg er det trivelige folk som jobber i avisa. Jeg har trivdes veldig godt, sier gutten, som bor i Brekka i Buvika.

Etter endt grunnskole begynner han trolig på samfunnsfaglinja på videregående, trolig på KVT i Trondheim. Deretter videre studier.

- Jeg har en liten drøm om å bli jurist, forteller 15-åringen.

Vanskelig kombinasjon

- Ikke journalist?

- Det er absolutt interessant, men jeg tror det vil bli vanskelig å kombinere det yrket med å være politisk aktiv. Og det siste har jeg tenkt å fortsette med, sier han.

- Hva gjør du på fritida?

- Jeg spiller saksofon i Skaun barne- og ungdomskorps. I tillegg er jeg leder i Skaun ungdomsråd, samt nestleder i Trøndelag ungdom mot EU, forteller Sem.