KIL/Hemne uten poeng møter lag med full pott

Keeper-Jenny satser nå på at kvoten for dårlige kamper er oppbrukt.

Jenny Østerås, her i aksjon mot Stabæk, er ikke fornøyd med egen prestasjon mot Medkila, til tross for en strafferedning.  Foto: John M. Myrhaug

Seriestarten ser jeg på med litt blandede følelser.

Jenny Østerås
New Articles

KIL/Hemne har ikke hatt noen drømmestart i årets 1. divisjon. Etter to kamper, har laget like mange tap. Først ble det 2-1-tap hjemme mot storfavoritten Stabæk, sist helt gikk de på en storsmell da de tapte 6-1 for Medkila i Harstad. Det er for øvrig de to lagene som leder avdelingen nå.
 

Enkelt blir det ikke på Hemne Sparebank Arena søndag heller. Da kommer Hønefoss på besøk, et lag som har vunnet begge sine to åpningskamper. Først slo de Amazon Grimstad 2-1 borte, så ble det 4-2 hjemme mot Åsane. Hønefoss er dermed et av fire lag med full poengpott.

KIL/Hemne på sin side har kun Fart bak seg på tabellen. Kun ett mål skiller disse to lagene som har henholdsvis seks og sju minusmål.

Kvoten oppbrukt?

Og selv om det er for tidlig å ta i bruk ordet «krise» etter bare to kamper, er det likevel en kjensgjerning at KIL/Hemne nå må begynne å sanke poeng. I hvert fall på hjemmebane.

- Seriestarten ser jeg på med litt blandede følelser. Vi hadde en bra kamp mot Stabæk, spesielt i andre omgang, og var fornøyd med gjennomføringen, selv om det i ettertid føles bittert siden vi var så nær ved å ta poeng, sier keeper Jenny Østerås.

Keeper Jenny Østerås (til høyre), her sammen med Sara Hoftun Bjerksæter, roser publikum i Ånesøyan.  Foto: John M. Myrhaug

 

Medkila-kampen var derimot et aldri så lite sjokk.

- Det er vanskelig å peke konkret på hva som gikk galt, men kollektivet funket ikke og vi hadde ganske enkelt ikke dagen. Det ble stygge siffer, og jeg er slett ikke fornøyd med min egen dag på jobb i den kampen. De fikk mål jeg mener jeg skulle ha tatt, sier Østerås.

En liten boost fikk hun imidlertid med en strafferedning.

- Ja, jeg reddet straffe like før pause på stillingen 3-0 til Medkila. Dermed ble dette også stillinga til pause. Vi hadde på ingen måte gitt opp, men kom ikke inn i kampen igjen. Nå håper vi at kvoten for dårlige kamper er oppbrukt.

Rødt kort ga én kamp

Hønefoss blir langt fra en enkel kamp.

- Vi møter et lag som har en sesong mer enn oss i førstedivisjon, og de er en tøff fysisk motstander. Nå har vi nullstilt oss fra to tap i åpninga, vi har gjort de rette tingene på trening, og vi vet vi har spillere både til å score mål og tette igjen bakover, sier hun.

- Hvor stor er hjemmefordelen?

- Vi spillerne opplever publikum som veldig engasjert, og vi merket det godt mot Stabæk. Atmosfæren på tribunen på Kyrksæterøra er absolutt til stede, sier Jenny Østerås, som lover full tenning søndag.

- Det er tidlig i sesongen - selv om vi selvsagt vet at poengene er like viktige i alle kamper, og vi kommer sterkt tilbake. Vi skal finne tilbake det vi er gode på.

Trener Robert Hundstad stiller med tilnærmet fullt mannskap.

- Unntaket er Dina Hegerberg, som fikk karantene i én kamp etter det røde kortet mot Medkila. Vi har litt «smårusk», men vi stiller med en solid tropp, sier Hundstad.

Dette laget startet kampen mot Stabæk for to uker siden.  Foto: John M. Myrhaug

 

Maks 200 på tribunen

Som mot Stabæk har det vært forhåndssalg av billetter. Maks 200 personer slipper inn på tribunen på grunn av koronasituasjonen. Av de 200 billettene, har spillerne en kvote de kan gi til sine nærmeste. Også sponsorene har gjennom sine avtaler med KIL/Hemne rett til å få forhåndstildelt billetter.


 

I serieåpninga mot Stabæk, var det ca. en time før avspark én billett igjen for salg.