Er i studio for å spille inn ny musikk

Solfrid Stav fra Buvika er for tiden i studio, der hun spiller inn egen musikk. Oda Moes minnefond gjorde det hele mulig.

  Foto: Privat

- Jeg tror mye av grunnen til at jeg driver med musikk er vennegjengen jeg havnet i som yngre.

Solfrid Stav
New Articles

- For noen år tilbake søkte jeg på Oda Moes minnefond, og det fikk jeg. De pengene har jeg brukt til å spille inn egne sanger i studio, forteller Stav.

Oda Moes minnefond deles ut til unge talenter mellom 13 og 19 år, som driver med musikk.

- Tusen takk! Det var veldig overraskede. Jeg blir litt skjelven. Det betyr mye for meg å få et slikt stipend, for jeg håper å kunne nå ut til folk med musikken min, sa Stav da hun fikk stipendet i 2018.

Solgte musikken

I fjor fikk hun benyttet seg av pengene, og var i studio for å spille inn en EP. Hun forteller at den ble ferdig i desember, men at hun ikke har fått distribuert den før i sommer.

- Den forrige musikken jeg spilte inn har jeg solgt til venner og familie, for å få råd til å spille inn mer. Derfor er jeg også i studio nå for tiden, sier hun.

Studioet hun bruker er Loinna Productions som drives av Jan Erik Lund. Hittil i år har det kun vært Stav og Lund som spiller inn alt av musikk, men mer hjelp skal hun få.

- Jeg tror Jan Erik har vært i kontakt med en trommeslager, så det kan hende at vi får litt hjelp. Da jeg spilte inn i fjor, fikk jeg litt hjelp av noen venner da jeg var i studio.

Forrige gang hun var i studio hadde Stav med seg venner som spilte instrumenter. Fra venstre: Solfrid Stav, Ole Martinus Berg, David Phan og Jan Erik Lund.   Foto: Privat

Skaun kulturskole

Interessen for musikk har Stav hatt siden hun var liten, men hun tror at den i all hovedsak kommer fra vennegjengen hun havnet i.

- Jeg tror mye av grunnen til at jeg driver med musikk er vennegjengen jeg havnet i som yngre. Da noen av dem ble med i Skaun kulturskole, meldte jeg meg på også, forteller hun.

I gjennom Skaun kulturskole har hun hatt muligheten til å spille konserter, men hun har enda ikke hatt konsert der hun bare spiller egen musikk.

- Jeg har hatt mange konserter i gjennom kulturskolen, men da har jeg sunget andre artister sine sanger. Jeg har ikke hatt en konsert med bare meg og mine sanger enda, bare som gjesteartist, sier Stav.

LES OGSÅ: I Am Horus satser stort på musikken

Gikk på folkehøgskole

Etter å ha gått studiespesialisering på videregående, søkte hun seg inn på Tonheim folkehøgskole. Det var et år som falt i smak.

- Det å gå på folkehøgskole var veldig lærerikt. Jeg fikk lære meg mye musikkteori som jeg ikke kunne fra før, og det var veldig flinke lærere der, forteller hun.

- Hvem er dine musikalske forbilder?

- Whitney Houston er definitivt på topp. Jeg er også veldig glad i Ed Sheeran, for han skriver veldig bra og har lett for å nå ut til folk gjennom tekstene sine.

For tiden er hun i studio for å spille inn ny musikk.  Foto: Privat

Vil studere psykologi

Det å berøre folk gjennom tekst, er noe som også er veldig viktig for Stav. Hun mener også at det er viktig å ha en mening i teksten.

- Jeg skriver om ting som jeg opplever eller tenker på. Det er en måte å få uttrykt seg selv på, og kanskje er det noen som kjenner seg igjen i budskapet. Det er viktig med tekst og formidling når man lager musikk, forteller hun.

- Har du et mål om å leve av musikk på fulltid?

- Jeg har planer om å ta en bachelor i psykologi først og fremst, men jeg kommer alltid til å ha musikken som hobby. Om musikken tar seg opp og mange nok vil høre på den, så skal jeg ikke se bort ifra at det kan bli en fulltidsjobb, sier Stav.

LES OGSÅ: Har ansatt ny rektor - midlertidig