Orkdalinger med travsuksess i Canada

Orkdalingene Per E. Garberg, Erik Morten Garberg og Anders L. Wolden kan juble etter at traverne Moon Dreamer og Clerk Magistrate er klare for millionløpet Goodtimes Trot i Canada kommende lørdag.

Orkdalingen Erik Morten Garberg er en glad gutt som kan glede seg over suksess med traveren Clerk Magistrate I Canada. Gleden kan han dele med kompis og medeier Per E. Garberg, og begge orkdalingene er på plass på Mohawk travbane ved Toronto når hesten skal ut i millionløpet lørdag. 

New Articles

Kameratene Per E. Garberg og Erik Morten Garberg kjøpte i fjor høst Clerk Magistrate sammen med «klesbaronen» og tronheimsmannen Jan Klein og den Canada-stasjonerte norske travtreneren Per Henriksen. Hesten har nå rukket å bli tre år, og natt til søndag kunne de fire hesteeierne juble etter at hesten vant sitt kvalifiseringsløp til Goodtimes Trot-finalen på kilometertida 1.11,0. Kvalifiseringa foregikk på Mohawk-banen, like ved Toronto, og seieren var verdt 15 000 canadiske dollar.

– Dette var utrolig artig. Jan Klein har jeg hatt kontakt med i mange år, og det var i fjor høst han ringte meg og fortalte at Per Henriksen hadde funnet en fin hest som vi kunne kjøpe sammen med ham. Vi slo til, og jeg og Per E. Garberg eier en tredel i hesten, mens Henriksen og Klein eier en tredel hver. På seinvinteren hadde Per Henriksen kjørt såpass mye trening med hesten at han mente han hadde såpass talent at han kunne meldes i storløpene i Nord-Amerika. At han nå er klar for finalen i Goodtimes Trot, er selvsagt utrolig artig, forteller Erik Morten Garberg, som i likhet med Per E. Garberg har holdt på med hest i hele sitt liv.

– Selv om Clerk Magistrate skal kjempe om nesten en million kroner til lørdagen, samt forhåpentlig vis starte i flere pengestinne storløp utover sommeren og høsten, så kan du trygt slå fast at han skal tjene mye penger for å tjene inn det som jeg og Per har brukt på hest i løpet av et langt travliv, slår Erik Morten Garberg fast mens han humrer og flirer godt.

Men de to Garberg-karene er ikke de eneste orkdalingene som har hest til start i lørdagens millionløp. Anders Wolden, som har etablert seg som trener ved Mohawk-banen, hadde to hester til start i kvalifiseringa. Moon Dreamer, som Wolden er medeier i, vant sitt kvalifiseringsløp på 1.11,3. Den andre Wolden-trente treåringen, Don Giovanni, ble tredje i løpet som Clerk Magistrate vant. Dermed er også Don Giovanni, som eies av trondheimskvinnen Ely Rishaug Iversen, klar for finalen.Anders Aa. Morken