Resfjellet er Meldals høyeste fjell og ligger på grensa mellom Meldal kommune i Trøndelag og Rindal i Møre og Romsdal. Mange sier at Resfjellet ligger i Trollheimens vakre forgård. Toppen kan bestiges fra flere kanter. På godværsdager krones turen med et fantastisk rundskue.

RESFJELLET (1165 moh)

Sommerturen til Resfjellets topp starter nedenfor den idylliske setergrenda Vålåskaret. Dette er Norges første fredede setergrend (1967), og de fleste av seterhusene ble satt opp tidlig på 1800-tallet. Så går turen via grusvei og merket sti opp mot toppen. I klarvær er det fritt utsyn i alle retninger fra toppen. Herfra kan du se både Gråkallen, Vassfjellet og Sylan. Ikke minst er utsikten mot Trollhetta, Snota og de andre toppene i Trollheimen storslått. Retur samme vei gir en tur på i overkant av 14 kilometer.

Adkomst: Fv 700 til Å i Meldal. Ta av mot Rindal og kjør Resdalsveien ca 15 km. Parkering ved infotavla på østsida av veien ved Vålåskarsbekken nedenfor setergrenda Vålåskaret. Kommer du fra Rindal kjører du ca 19 kilometer via Romundstadbygda til Vålåskaret.

Informasjonen er hentet fra Trondhjems turistforening.