Her ser du ulven i Hemne

ST fikk nærkontakt.

Ulven kikket rett i kamera, på vel 20 meters avstand. 

Natur, jakt og fiske

Denne ulven krysset flere eiendommer på Holla i Hemne fredag. ST mottok tips om observasjonen på sørsiden av Hollaelva. Ulven vandret da nordover mot en gård på motsatt side av elva.

ST rykket ut og ankom gården vel ti minutter seinere. Og plutselig sto den der og kikket rett i kamera, ca 20 meter unna.

LES OGSÅ:

Ansikt til ansikt med ulven

ST-journalist John M. Myrhaug tok unike ulvebilder i sitt eget nabolag.


– Det kan ikke i mine øyne være annet enn ulv. Ut fra bildene er det ikke bare utseendet som stemmer, men også atferd og bevegelsesmønster. Men rovviltkontakten for distriktet må komme med den formelle bekreftelsen, sier den lokalt rovviltkontakten i Hemne, Johan Arnt Lian.

– Jeg er 99,8 prosent sikker på at dette er en ulv. Dette er så likt ulv at det er «lov» å ta feil, sier rovviltkontakt for Orkdal, Agdenes, Hemne og Snillfjord, Geir Håvard Ingdal.

Han sier det ikke er tatt lignende bilder av ulv i Midt-Norge siden i fjor høst, da en ulv angrep en hjort i Grytdalen.

– Vanligvis får du bare et lynraskt glimt av et slikt dyr, og det er meget spesielt at den er så tilgjengelig som dette, sier Ingdal.

Sauebonde Kolbjørn Aune hadde planlagt å slippe mellom 160 og 170 sau på beite søndag. Nå er han i et dilemma på hva han gjør.

– Dette er en farlig situasjon, og å la så mye sau beite på innmark er veldig utfordrende. Nå vet jeg ikke hva jeg gjør, sier Aune.

Geir Håvard Ingdal oppfordrer sauebønder i Hemne og Snillfjord til å vente med å slippe dyra på utmarksbeite.

LES OGSÅ:

Utelukker ikke to ulver

Rovviltkontakt Arnfinn Tanem tør ikke å fastslå at det kun er én ulv i vårt distrikt.