Vær-Sjur

For en morgen. En og en halv time søvn er virkelig ikke nok å bygge en dag på. I tillegg var det ikke akkurat varmt da jeg gikk til jobb. Frem med longs, ullfrakk og tykke hansker igjen. Noen som vil være med på å danse mot vår?

Vær-Sjur.Foto: Trude Renate Fridén 

Kultur
Orkanger

Kulden er tilbake, folkens, og den ser ut til å ha kommet for å bli. I dag melder yr.no lettskyet, pent vær, flau vind og 11 kuldegrader.

Lørdag, samme vær og vindstyrke. 11kuldegrader natt og morgenkvist. 13 på formiddagen, opp til 11 igjen på ettermiddagen, og ned til 12 kalde på kvelden.

Søndag, samme vær. Flau vind første halvdel av døgnet, svak vind andre halvdel. 13 kuldegrader på natt og morgenkvist, 14 på formiddagen, og 12 kuldegrader ettermiddag og kveld.

Mandag, samme vær. Svak vind hele dagen. 13 kuldegrader natt og morgenkvist, 14 grader formiddag, 11 på ettermiddagen, og 13 kuldegrader igjen på kvelden.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere i formiddag, 1 til 2 grader kaldere lørdag, 2 til 1 grader kaldere søndag, og 5 til 7 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 2 til 3 grader varmere og svak vind i dag, 1 til 4 grader varmere lørdag, 2 til 1 grader kaldere søndag, og 1 til 2 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere og svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere lørdag, 2 til 1 grader varmere søndag, og 1 til 3 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 5 til 6 grader varmere og lett bris i dag, 6 til 5 grader varmere og lett bris til svak vind lørdag, 5 til 7 grader varmere og svak vind hele dagen søndag, og 8 til 5 grader varmere og svak vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 5 grader varmere og lett bris i dag, 4 til 7 grader varmere og svak vind lørdag, 6 til 8 grader varmere og svak vind søndag, og 1 til 4 grader varmere og svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 4 grader varmere og lett bris i dag, 3 til 5 grader varmere lørdag og søndag, og 1 til 3 grader varmere og lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 3 grader varmere i dag, 2 til 3 grader varmere lørdag, 3 til 5 grader varmere søndag, og 5 til 7 grader varmere mandag.

Musikk

I musikkens verden i dag, skal vi ta for oss italo pop fra San Francisco. Det er dance, det er disco, det er 80-talls og elektronika. Kort sagt, vi skal ta for oss Easystreet og deres fantastiske album «International Supernatural» fra 2011. Easystreet består av Michael Blitzen (Travis Hough) som synger, lager tekstene og inspirerer, og Velvet Chang (Chelsea) på synth, sekvensering, produsering og glitter.

Jeg fant opprinnelig albumet via musikkdelen av Something Awful, eller kanskje det var GBS («General Bullshit»), hvem vet, det er en stund siden. Uansett. Jeg kom frem til at jeg likte det jeg hørte etter å ha hørt de første 30 sekundene av tittelsporet, som også er det første sporet på plata. Jeg var solgt, det var kjærlighet ved første lytt og jeg kjøpte den fortere enn svint, uten å ha hørt ferdig første sang engang. Dette viste seg å være et sjakktrekk, for albumet er fylt med godsaker som bare venter på å bli oppdaget av alle og enhver.

Starten av tittelsporet, «International Supernatural», høres ut som en blanding av Jean-Michel Jarre og velkomstmusikken du fikk første gang du starta en PC med en nyinstallert kopi av Windows XP. «Windows Welcome Music» eller hva den het, av Suzanne Ciani. Jeg var like forelska i den da, som jeg er i «International Supernatural» nå. Spor #2, «More than a Machine (To Me)» har noen ganske så 80-talls-trommer, og et veldig fengende refreng. Hele låta føles litt punk. Disco punk, er det en ting? Neste spor er «I Love You Sexy Movie». Italo pop møter disco punken fra forrige spor. Nok en fengende låt. Strofen «Your sexy movie / I love your sexy movie» popper inn ofte nok til at det kan regnes som refreng, og sangen spiller ellers en del på litt av hvert. Het elskov hovedsakelig.

«GoldTheme» er neste spor ut, og det høres ut som Don Juan Dracula møter Datarock møter et av Gisle Martens Meyers prosjekter. «You’re solid gold, na na na». Dette er en partylåt, den har alt som skal til for å pumpes ut fra store PA-anlegg i kjellere og dansegulv verden over. Hvorfor den ikke alt gjør det, er for meg totalt uforståelig. Sannsynligvis fordi NRJ eller P3 ikke har plukka den opp. Så følger «Love Can’t Make Me Cry». På denne låten får vi høre Blitzens fantastiske stemme nesten til sitt fulle. Akkompagnert av herlig synth og en tekst mange av oss med stor sannsynlighet har følt en eller flere ganger i livet. «Your paintings they are nothing. Your parties they are stupid. You’re never hurting me again ... Love can’t make me cry».

De tre neste låtene, «Rocket Vacation», «Robotbahn» og «Long Nights Hard Nights» er italo disco på noe av sitt beste. Ta det beste av for eksempel Air, Sabrina og Laura Branigan, kjør opp BPM-en noen hakk og gjør det enda mer fengende enn de tre allerede er, og du begynner å nærme deg disse låtene. Og de er bare tre låter, på et album som langt i fra er ferdig. Det er nemlig to spor igjen. Introen på «Borders of the Heart (International)» tar meg faktisk til Baltimoras «Tarzan Boy», og videre til noe balearisk trance fra Roger Shah, også kjent som Sunlounger. Sleng med litt Wham og Modern Talking, og du har det. Bare pass på at du tar de gode sidene ved dem, om du finner dem, da. Det er ikke alltid det enkleste. Bare vit at de er der et sted. Innerst inne. Sist, men ikke minst har vi «Red Light Fantasy». Denne låten er kjapp. Mye kjappere enn noen av de andre låtene, men ikke på grensen til å være anstrengt. «Under the red light / I quicken my stride / Dancing by my side / Moon is my lover alone». Vokalen er av en annen verden, og den generelle lyden fra denne sangen tar meg til 90-tallets eurodance.

I sin helhet er denne plata fantastisk. Likte du Arcade High, vil du med stor sannsynlighet også like denne. Du kan få plata gratis, eller du kan betale for den. Er du som meg, er oddsen stor for at du kommer til å gi dem pengene dine, og vel så det. Den fungerer til hva enn det skal være. Avslapping, shopping, gaming, trening, tur, fest, hva enn ... «International Supernatural» fungerer!


Oppdatering tirsdag 6. desember 2016:

Travis og Chelsea døde i en brann i et varehus i Oakland 2. desember. Hvil i fred, og evig kjærleik.