Verdens beste bursdag

Rasmus og Verdens Beste Band feirer 10-årsjubileum med festforestilling på Trøndelag Teater fra 16. mai - 9. juni.  Foto: Erik Børseth, Synlig Design

Kultur

Når Rasmus og Verdens Beste Band feirer 10-årsdag, så blir det selvsagt verdens beste bursdag. Bursdagen feires med musikkforestillinga Rasmus og verdens beste bursdag og slipp av den nye plata Banjo på badet.

Gamle scene

Plateslippet er 12. mai, mens selve bursdagsfesten feires med musikalske venner, barnekor, taler og flust av nye sanger – og et par gamle – på Gamle Scene ved Trøndelag Teater fra 16. mai til 9. juni.

Spellemannspris

Rasmus og Verdens Beste Band er velkjent for flere barnekull. De har gitt ut flere plater; Kyssing e hæsli (2007) og Puppan te pappa (2010) som de for begge fikk Spellemannspris for beste barneplate. Plata Gul snø (2012) ble også nominert i samme kategori. Til sammen har de solgt over 20 000 plater. De er ellers kjent for fire sesonger med NRK-serien Kosinus.

Utradisjonell

Rasmus og Verdens Beste Band har spilt med mange store fra Øystein «Knutsen» Dolmen til Kringkastingsorkesteret. De er ellers viden kjent for å lage utradisjonell barnemusikk av høy kvalitet.

I 2014 laget Rasmus Rohde & co. familiemusikalen Puppan te pappa på Trøndelag Teater. Nå er de altså tilbake med gjestespillet Rasmus og Verdens Beste bursdag i regi av Rohde & Aass Produksjoner.