Ukens filmer

Disse filmene kan dere se i uke 20 på Orkdal kino.
Kultur

Torsdag

«Richard Storken» handler om den foreldreløse spurven Richard, som vokser opp i en storkefamilie, og derfor tror at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard, for en liten spurv vil ikke overleve den lange reisen. Men Richard er en modig fyr, og bestemmer seg for å følge etter. Han vil nemlig bevise at han ER en stork, bare litt annerledes, og allierer seg med den forvokste pygméugla Olga og diskoundulaten Kiki. Sammen haiker de gjennom Europa med buss, tog, og båt, på jakt etter Richards familie.

«King Arthur: Legend of the Sword» er en film regissert av Guy Ritchie, og er en ny versjon av den klassiske Excalibur-myten, hvor vi ser Arthurs reise fra fattig gategutt til Englands trone. Far til Arthur (Charlie Hunnam) blir drept, og Arthurs onkel, Vortigern, tar tronen. Arthur blir fratatt sin fødselsrett og vet ingenting om hvem han egentlig er, og vokser opp på den harde måten, i byens bakgater. Men … Idet han drar sverdet Excalibur opp av steinen, blir livet hans snudd opp ned, og han blir nødt til å erkjenne sin egentlige arv … uavhengig av om han liker det eller ikke.

Søndag

«The Boss Baby» er en animert komedie om en familie, sentrert rundt syv år gamle Tim (Miles Christopher Bakshi, barnebarn til den geniale regissøren Ralph Bakshi (som har stått bak filmer som «Fritz the Cat», «The Lord of the Rings» fra 1978, og «Cool World»),), som «helt plutselig» får en ny lillebror. Men det er noe uvanlig med den nye babyen. Han bruker dress og stresskoffert, og har både stemmen og oppførselen til en voksen mann (Alec Baldwin), og kaller seg selv «The Boss Baby». Og babyen har et mål … Verdens søthetsskala er i fare, når kompaniet Puppy Co, går inn for å få babyer ned fra tronen av søthet, og heller gjøre valper til det søteste i verden. Det er en merkelig film, men litt søt, også, og fylt med kjente skuespillere (i alle fall originalen, som i tillegg til de ovennevnte, har blant andre Tobey Maguire, Steve Buscemi, Lisa Kudrow, og Jimmy Kimmel).

«Alien: Covenant» er det andre kapitlet i forhistorien til Alien-serien (og den sjette totalt), og følger etter «Prometheus» fra 2012. Ti år etter handlingen i «Prometheus», reiser et romskip til det de tror er et uoppdaget paradis, men som viser seg å være en mørk og farlig verden med kun én beboer: Humanoiden David (Michael Fassbender). På vei til paradis, blir skipet skadet av en nøytrino-sjokkbølge som tar livet av kapteinen og vekker mannskapet fra søvnen. De oppdager en radiobeskjed fra en nærliggende planet, som de drar til for å finne ut hvem som sendte beskjeden. Det de finner er restene av Prometheus-ekspedisjonen, og to av mannskapet blir infisert med en Alien-spore, som selvfølgelig tar livet av dem, og en tredje, og så er sirkuset i gang. En heseblesende film som både fans av Ridley Scott og Alien-franchisen kan like.