Inga får stor oppmerksomhet i Paris

Kultur

Rindalskunstner Inga Dalsegg stiller ut på den store kunstmessa Art Shopping i Carrousel du Louvre.

- Her har det gått i ett! I går var det hektisk når hele 450 stander skulle rigges samtidig. Både galleri og kunstnere har stand her, så totalt er det cirka 800 kunstnere som viser seg frem denne helga. Etter å ha slept store kasser med maleri og tegninger fra hotellet, fordi ingen drosjer hadde plass nok til å ta dem med, ble det intens rigging i mange timer, forteller Dalsegg.

Vip-åpning

Hun fikk så vidt tid til å kaste i seg noe mat og ta en rask dusj før åpninga fredag kveld.

- Dette var en Vip-åpning, så kun spesielt inviterte fikk komme, det var meget formelt og naturligvis servering av champagne. Men det var lang kø og rett og slett sild i tønne i de tre timene det sto på, forteller hun.

Dalsegg kan melde om gnagsår på begge føttene og ømme muskler litt over alt – etter både mye bæring, lemping og ståing og gåing i høye hæler.

- I dag (lørdag) skal jeg stå på stand her i ti timer, i morgen blir det kun ni timer, forteller hun.

- Stor stas

Til tross for hektiske og intense dager, synes hun det er utrolig spennende.

- Det er stor stas å både se så mye kunst og møte så mange andre kunstnere og kunstinteresserte. Bildene mine av hender har fått mye oppmerksomhet og jeg ble intervjuet av en fransk TV-kanal i går, sier hun.